avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... eliberare certificat fiscal
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

eliberare certificat fiscal

Buna seara! Imi poate spune cineva daca un detinator de imobil (sub nume de proprietar), cu rol deschis de peste 20 ani, are dreptul sa solicite primariei eliberarea unui certificat fiscal? Sau macar o adeverinta care sa ateste data de la care e deschis rolul si sunt platite impozitele? Multumesc
Cel mai recent răspuns: flori2009 , utilizator 13:02, 10 Iunie 2017
Contribuabilul care detine bunuri mobile sau imobile inregistrate pe rol fiscal,are dreptul legal prevazut sa solicite autoritatii fiscale teritoriale document care sa ateste daca acesta are achitate la zi obligatiile catre stat,daca detine in evidenta debite neachitate=amenzi,etc
Am inteles! Problema este ca primaria comunei respective refuza sistematic sa elibereze un certificat sau o adeverinta, spunand ca numai la cererea judecatoriei va elibera documentul. Va multumesc mult pentru raspuns.
Revin cu o alta intrebare referitoare la acest imobil in discutie. Dupa 22 ani de la cumpararea cu chitanta, aflu ca cel care mi-a vandut nu era proprietar de drept al imobilului pentru ca renuntase la mostenire, alti mostenitori neexistand. Pot solicita la primarie copii dupa documentele in baza carora s-a emis titlul de proprietate?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru si intabulare Dana Dinu Dana Dinu Buna ziua, Problema mea este urmatoarea : Bunicul meu a detinut (fara acte) un teren situat in sectorul 3. Ulterior decesului bunicului meu, bunica si ... (vezi toată discuția)
Certificat fiscal și adeverință de rol de la primărie. buna ... andreeabs andreeabs Certificat fiscal și adeverință de rol de la Primărie. Buna ziua, sunt în următoarea situație : tatăl meu are pe rol la o Primărie, sa ii zicem ... (vezi toată discuția)
Cum devin proprietar pe terenul unde am casa amplasata? sinad sinad Buna ziua! Vin la dvs. cu o mare rugaminte si daca se poate sa imi raspundeti. Eu si fratele meu suntem mostenitori ai tatalui meu care a murit in urma cu ... (vezi toată discuția)