avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Se poate considera infractiune ?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Se poate considera infractiune ?

Buna seara,

Am o colega care a primit acasa
de la postas un extras de cont pe ultimele 6 luni ale unui card emis pe numele sotului, in care apare numele sotului.
Poate aceasta sa utilizeze in
instanta acest extras ?...sau se considera violare de corespondenta ?
Mentionez ca nu a semnat nimic pentru confirmare de primire !

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 19:35, 24 Septembrie 2009
Sincer, nu prea inteleg de ce ar folosi acel inscris in instanta (care este scopul?) si de ce sa se considere violare a corespondentei. Este in divort cu sotul? Sunt deja divortati?
Este o simpla intrebare, fara scop.
Cred ca trebuie sa reveniti cu amanunte ....sa intelegem si noi speta .
Se afla in proces de divort cu sotul si acesta a sustras ceva sume de bani...e adevarat dintr-un cont facut numai pe numele lui...dar cu banii economisiti de catre amandoi pe perioada casatoriei.
Ar vrea sa se imparta si acei bani...care sunt bani practic...furati.

Multumesc.
Daca contul il avea ca si titular pe sot nu prea este cum demonstra "furtul".
Insa daca este vorba despre o suma mare , poate sa solicite partajarea acesteia si sa ceara explicatii sotului cum a cheltuit aceea suma. Dar sincer, e destul de greu de obtinut rezultate ....
Ultima modificare: Joi, 24 Septembrie 2009
Rodica Ciobanu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Violare corespondenta ?! loanabelciu loanabelciu Buna seara, Am o colega care a primit acasa de la postas un extras de cont pe ultimele 6 luni ale unui card emis pe numele sotului, in care apare numele ... (vezi toată discuția)
Violare corespondenta nairam63 nairam63 Buna ziua, Vin cu urmatoarea problema: Postasul a lasat o [b]scrisoare cu confirmare de primire[/b] sotiei mele. Si acum citez din regulamentul Postei Romane ... (vezi toată discuția)
Utilizare in instanta ca proba corespondenta loanabelciu loanabelciu Buna ziua, Fostul sot a parasit domiciliul la inceputul lunii august, nu inainte de a ramane ca unic titular pe conturile in care facusem economii in ... (vezi toată discuția)