avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie comuna fara program de vizita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie comuna fara program de vizita

Buna ziua!va rog frumos sa-mi spuneti daca nu am o hotarare prin care sa-mi pot vizita copilul dar am o hotarare in care am custodie comuna pot sa-mi vizitez copilul?
Nu, trebuie sa faceți o noua cerere pt obținerea unui program de vizitare a minorului.
Am facut o cerere pentru stabilire program de vizita dar inca procesul nu este finalizat si nu mi se permite sa-mi vad copilul. Ce pot face pentru am putea vedea copilul pana se finalizeaza procesul de stabilire program de vizita?
Multumesc mult!
Programul de legaturi personale cu parintele necustodiaN (nerezident) este (sau ar trebui sa fie!) parte din INTERESUL SUPERIOR AL MINORULUI. Nu stiu cum ati tratat procesul in care ati fost chemat in judecata de catre mama copilului dvoastra: daca ati formulat o intampinare/reconventionala, daca v-ati prezentat in instanta etc...adica aspecte care tin de bunsimtul exprimarii unei dorinte a dvoastra legate de propriul copil.
Daca ati ignorat acel proces...ma mir ca instanta a dat macar autoritate parinteasca comuna.

Deocamdata nu aveti niciun alt drept fata de copilul dvoastra. Eventual, il veti obtine, dupa un nou proces civil desi l-ati fi putut obtine in procesul initiat de catre mama. Dar va trebui sa va faceti aparari privind indolenta dvoastra in primul proces.
Parerea mea este ca acest forum este pentru a ajuta persoanele ce au probleme si cauta o solutie pentru a iesi din aceasta.In cazul meu nu este vorba de indolenta in nici un caz, ma lupt de doi ani sa pot macar sa-mi aud copilul, sa-l vad, sa pot avea o relatie normala copil parinte dar nu se poate acest lucru si din aceasta cauza am cerut un sfat pe acest forum cum pot proceda mai bine sa-mi pot vedea copilul.
Eu oricum va multumesc pt raspunsul dumneavoastra dar inainte de a arunca asa cu vorbe mai bine va limitati la a da un raspuns cu bun simt

Multumesc pt raspunsul dumneavoastra dar nu inteleg de ce se mai numeste custodie comuna?
Ultima modificare: Duminică, 6 August 2017
gi-jane2, moderator
Pt ca ambii aveti aceleasi drepturi si obligatii vizavi de copil. Dvs aveti dreptul sa va vedeti copilul cand doriti, insa pt ca mama nu va lasa, aveti nevoie de o alta hotarare prin care sa va vedeti copilul dupa un program.

Alte discuții în legătură

Ce inseamna persoana disparuta ? c_mircea c_mircea Ma aflu in divort cu sotia. Acum 6 luni a luat copilul si a plecat. Din clipa aceea nu l-am mai vazut, si nu stiu unde se afla. I-am declarat disparuti. Unii ... (vezi toată discuția)
Cum e legal - procedura respectare program de relatii personale Martonze Martonze Bună ziua, Vă rog să-mi spuneţi, cum este legal să procedez, ca să nu fiu acuzată de nerespectarea programului de relaţii stabilită prin sentinţă ... (vezi toată discuția)
Nerespectare program vizita Giorgiana83 Giorgiana83 Azi nu am respectat programul de vizita,copilul fiind bolnav ,tatal nu vrea sa inteleaga,acest lucru,i am permis sa vina in vizita si o poate lua urmatorul ... (vezi toată discuția)