avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Adopție minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Adopție minor

Buna ziua !am o fetita de sase ani dintr o relație anterioară ...tatăl ei de trei ani de când ne am despărțit nu plăteste pensie alimentara desi instanța a stabilit 120 pe luna si nici macar nu vine s o vadă sau s o sune !ea deja spune c o cheamă ca pe mine si sotul meu ,noi ne dorim ca sa avem toți acelasi nume ...exista posibilitatea ca actualul meu sot s o adopte daca tatăl ei natural nu e de acord?si daca el nu munceste cu cu carte de munca poate fi obligat sa plătească pensie alimentara?multumesc !
Bună ziua. Nu poate fi adoptata fără acordul tatălui biologic. Dac având în vedere dezinteresul fata de propriul copil poate îl convingeți sa dea o declarație precum ca este de acord cu adopția. Încercați întâi sa discutați cu dansul din acest punct de vedere iar dacă nu vă fi de acord, rezolvați cu pensia alimentara.
Instanta de judecata poate trece peste lipsa acordului in vederea incuviintarii adoptiei, daca aceasta masura este una in interesul minorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am nevoie de acordul lui marykaty- marykaty- sotul meu vrea sa imi adopte fetita din prima casatorie pe care o creste de la varsta de 2 ani , mentionez ca fetita are 5 ani si 3 luni si nu si-a vazut tatal ... (vezi toată discuția)
Adoptia unui copil de catre actualul sot aura_laura aura_laura am un baietel de 3 ani, iar actualul sot vrea sa-l adopte.cu primul sot nu am fost casatorita, acesta nu plateste pensie alimentara si nu se intereseaza de ... (vezi toată discuția)
Cum schimb numele de familie al copilului? OanaAlessia OanaAlessia Buna seara Am o fetița de 5 ani născuta in Italia si poarta numele tatălui pe care nu îl vede de doi ani, si care suna când își aduce aminte.Anul ... (vezi toată discuția)