avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... nerespectarea unei hotarari definitive si irevocabile ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

nerespectarea unei hotarari definitive si irevocabile de catre o primarie

pot ataca la CEDO statul roman pentru ca o primarie nu respecta o hotarare definitiva si irevocabila din 2005? Mai mult, de anul trecut am introdus la executor, care le-a dat termen 10 zile, dar nu au facut nimic.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 08:03, 27 Septembrie 2009
Aveti la indemnina si plingerea pentrui nerespectarea hotaririi judecatoresti in codnitiile art. 271 cod penal pentru a epuiza caile interne si a va adresa apoi CEDO
aceasta procedura cu codul penal este obligatorie, inainte de a ma adresa CEDO?
Art. 271 Cod penal incrimineaza impotrivirea la executarea unei hotarari judecatoresti prin amenintare fata de organul de executare.

Daca executorul judecatoresc nu a fost amenintat in sensul art. 193 Cod penal de catre cei care reprezinta legal primaria, nu aveti de ce sa formulati plangere penala. De fapt, nu-mi dau seama de ce ati formula dvs. plangere penala.
Opinia mea este ca va puteti adresa CEDO.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut marryy_lm marryy_lm am imprumutat unei persoane o suma de bani. pt ca nu mi-a dat banii la termen am dat-o in judecata si am hotarire definitiva si irevocabila. m-am adresat apoi ... (vezi toată discuția)
Ne supunerea si ne respectarea hotariri judecatoresti yarrrns yarrrns Find in proces de divort cu sotia mea depunind tot odata si o cerere de incredintare a minorei instanta a hotarit prin ordonanta presedintiala incredintarea ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea hotararii judecatoresti miki70_is miki70_is Ce se intampla cand debitorul nu respecta hotararea judecatoreasca(sentinta civila definitiva si irevocabile),dupa procedura la instanta conf.art.580/3 ... (vezi toată discuția)