avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu mediu pe companie la nastere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu mediu pe companie la nastere copil

Buna ziua!
As dori sa stiu daca pot beneficia de salariul mediu pe companie la nasterea copilului. Mentionez ca nu este mentionat in regulamentul intern.
Angajatorul este obligat la plata acestui salariu sau doar in anumite conditii il pot primi?
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:09, 23 Septembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acordarea ajutorului de nastere este posibila numai daca este prevazuta in c.i.m., in c.c.m. aplicabil sau in reg.intern al angajatorului.
In lipsa unor astfel de prevederi , angajatorul nu este obligat sa acorde asa ceva.
Multumesc pentru raspuns si as mai avea o intrebare! Cum pot intra in posesia CCM aplicabil si a regulamentului intern?
Ideea este ca angajatorul nu a reactionat prea bine la aflarea vestii ca sunt insarcinata si nu sunt prea binevoitori.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti solicita in scris angajatorului sa va puna la dispozitie o copie de pe aceste documente sau sindicatului ori reprezentatilor salariatilor.
Si pot cere copie de pe aceste documente fara sa invoc vreun motiv anume? Adica angajatorul imi poate refuza cererea?
Adresati-va angajatorului sau sindicatului ori reprezentantilor salariatilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima nastere MariaDa MariaDa Buna ziua, Sunt o viitoare mamica (voi naste in luna septembrie) .As dori sa stiu daca angajatorul trebuie sa-mi acorde o prima de nastere. In luna ... (vezi toată discuția)
Ajutor nastere copil friday_325 friday_325 Buna ziua, doresc sa aflu daca exista vreo prevedere legala care obliga angajatorul sa acorde tatalui - salariatul societatii, vreun ajutor material la ... (vezi toată discuția)
Restructurare post - salarii compensatorii florinbele florinbele Buna ziua, La ora actuala in caz de restructurare post individuala nu colectiva ce obligatii are angajatorul vis-a-vis de plata salariilor compensatorii ? ... (vezi toată discuția)