Mai exact, salariata tocmai s-a casatorit si a luat numele sotului.
Mi-a formulat cerere pentru eliberarea unor adeverinte semnandu-se cu noul nume, dar ea inca nu si-a actualizat datele la noi, nu si-a facut inca noul buletin, in revisal numele e cel vechi. Mi-a atasat copia certificatului de casatorie.
Pe noul nume. :La casatorie buletinul d-nei trebuia taiat obligatoriu de ofiterul de stare civila in coltul care cuprinde termenul de valabilitate. Din punct de vedere legal d-na are la dispozitie 15 zile sa isi schimbe buletinul, doar ca...buletinul ei fiind taiat e clar din punctul meu de vedere ca nu poate fii folosit pentru a solicita ceva, deoarece este nul de drept de la data casatoriei, fiind taiat. De aceea multe d-ne isi fac pasaport inainte de nunta deoarece dupa nunta daca doresc sa plece in luna de miere nu pot parasi tara si nici a se caza la un hotel cu un act de identitate taiat, care este nul de fapt. Dupa parerea mea in 7 zile vine buletinul, deci d-na sa va formuleze solicitarea de adeverinta, dar trebuie sa ridice adeverinta pe baza unui act valabil. Dvs. nu cred ca scrie undeva ca trebuie sa eliberati adeverinta atunci, pe loc, ci intr-un termen de...cateva zile si mai ales pe baza unui act de identitate valabil. Deci...sa vina d-na cu un act valabil pentru ridicarea adeverintei. Parerea mea!