avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1249 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Pe ce nume trebuie eliberate documentele dupa ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Pe ce nume trebuie eliberate documentele dupa casatorie dar inainte de actualizare buletin?

Am incercat sa fiu clar din titlu....

Mai exact, salariata tocmai s-a casatorit si a luat numele sotului.
Mi-a formulat cerere pentru eliberarea unor adeverinte semnandu-se cu noul nume, dar ea inca nu si-a actualizat datele la noi, nu si-a facut inca noul buletin, in revisal numele e cel vechi. Mi-a atasat copia certificatului de casatorie.

Pe ce nume trebuie eliberate adeverintele?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 19:34, 13 Iunie 2017
Pe noul nume. :La casatorie buletinul d-nei trebuia taiat obligatoriu de ofiterul de stare civila in coltul care cuprinde termenul de valabilitate. Din punct de vedere legal d-na are la dispozitie 15 zile sa isi schimbe buletinul, doar ca...buletinul ei fiind taiat e clar din punctul meu de vedere ca nu poate fii folosit pentru a solicita ceva, deoarece este nul de drept de la data casatoriei, fiind taiat. De aceea multe d-ne isi fac pasaport inainte de nunta deoarece dupa nunta daca doresc sa plece in luna de miere nu pot parasi tara si nici a se caza la un hotel cu un act de identitate taiat, care este nul de fapt. Dupa parerea mea in 7 zile vine buletinul, deci d-na sa va formuleze solicitarea de adeverinta, dar trebuie sa ridice adeverinta pe baza unui act valabil. Dvs. nu cred ca scrie undeva ca trebuie sa eliberati adeverinta atunci, pe loc, ci intr-un termen de...cateva zile si mai ales pe baza unui act de identitate valabil. Deci...sa vina d-na cu un act valabil pentru ridicarea adeverintei. Parerea mea!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plec în luna de miere imediat după căsătorie dar vreau să rezerv biletele de acum. ce opțiuni am în privința actelor, ținând cont de faptul că îmi schimb numele? Mihaela12341 Mihaela12341 Ma casatoresc in aprilie iar in luna de miere mergem in Thailanda. Problema este ca trebuie sa luam biletele acum. Cand ajungem in Thailanda trebuie sa ne ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume dupa nunta Crysy94 Crysy94 Buna ziua! Am si eu o intrebare avem nunta anul acesta. Iar la 3 zile dupa nunta vrem sa plecam in alta tara. Acum nu stim cum sa procedam. Daca imi fac ... (vezi toată discuția)
Eliberarea buletinului la urgenta zsofika zsofika Buna ziua am o intrebare in agust ma duc in romania sa fac nunta in 22 agust avem nunta problema e ca in 29 august trebuie sa vin inapoi in germania ca in ... (vezi toată discuția)