avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... CN al copilului cu numele de fata al mamei desi ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

CN al copilului cu numele de fata al mamei desi casatorita

Buna seara!
Sunt domiciliata in Ro cu resedinta in Franta la Paris. Casatorita fiind din 2009 am luat numele de casatorie dupa sot - Vlad.
In anul 2015 a venit pe lume copilul nostru care a fost inregistrat la primaria de resedinta cu numele Vlad PC insa din parinti: tatal - Vlad VM si mama - Raducu Veronica - cu numele de dinaintea casatoriei. (Acestia luand in considerare actul de identitate francez - respectiv titrul de sejur -in care sunt inregistrata "Raducu Veronica, casatorita Vlad"
Cand ne-am prezentat la Ambasada din Paris pentru ridicarea CN romanesc am observat dezacordul de nume pe certificat insa ni s-a spus ca "este corect" intrucat asa a fost intocmit actul de nastere la primaria de resedinta.
Doresc sa precizez ca in dosarul de depunere a documentelor ptr eliberarea CN a fost prezent certificatul de casatorie al parintilor si livretul de familie.

As dori sa stiu daca acest fapt este in concordanta cu legislatia in vigoare sau este o eroare din partea celor de la ambasada care trebuie rectificata.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 19:25, 13 Iunie 2017
Cu legislatia noastra este in concordanta, intrucat ambasada nu va face absolut nimic decat va copiaza certificatul francez si cum in certificatul eliberat de aut. franceze dvs. ati fost scrisa cu numele de fata, de aici si discordanta. Cu toate ca erati pe numele sotului ati fost trecuta cu numele de fata in certificat. Doar daca ati solicita o rectificare a certificatului de nastere francez in care dvs. sa fiti trecuta cu numele de Vlad, ulterior pe baza acestuia veti putea solicita o rectificare a actului romanesc de nastere a copilului. Altfel, nu aveti sorti de izbanda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de nastere copil nascut in anglia teodordunca teodordunca Buna ziua , Ma numesc Teodor si locuiesc in Londra.Impreuna cu sotia mea suntem cetateni romani cu domiciliul in Romania .In decembrie 2015 ne-am casatorit in ... (vezi toată discuția)
Casatorie in cipru eugeniachicu eugeniachicu Salutare. Am o dilema...Sunt cetateanca a Romaniei dar cu domiciliu in Basarabia. Locuesc la moment in Cipru si permisul meu de sedere este legal bazat pe ... (vezi toată discuția)
Corectare/ modificare prenume am 39 de ani și de canc mă știu ... AMBudeanu AMBudeanu Corectare/ modificare prenume Am 39 de ani și de canc mă știu m-am numit Vaselena. Acum 3-4 ani am vrut să cer naționalitate portugheză și având ... (vezi toată discuția)