avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare datorii
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare datorii

La o contabila de la un CAR al pensionarilor i s-a pus in vedere sa faca demersuri pt. a recupera banii dati imprumut unor pensionari. Neavand experienta, nu stie cum sa procedeze. Puteti sa o ajutati spunandu-i pasii pe care trebuie sa-i urmeze?
Cel mai recent răspuns: dorel13 , utilizator 15:07, 13 Iunie 2017
Trebuie sa formuleze cerere ptr.executarea silita.
~ Conținut șters la cerere ~
Ptr.a da mai multa credibilitate si forta juridica somatiei este bine sa o faceti prin intermediul unui executor judecatoresc.
Sa-nteleg ca nu se ajunge in instanta, se ajunge la executorul judecatoresc? Nu prea inteleg!!! Va rog sa ma corectati daca am inteles gresit. Deci: 1. se trimite o somatie(direct sau prin executor judecatoresc). Si dupa aceea?????care vor fi pasii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare girant mihaichamp mihaichamp Buna ziua Am girat o verisoara care s-a imprumutat de la CAR cu suma de 2000 lei. Dupa un an si ceva de zile am primit o instiintare de la un executor ... (vezi toată discuția)
Nerespectare imprumut prin act notarial bradisstefania bradisstefania Buna ziua Am imprumutat pe cineva cu suma de 3000 euro, am intocmit un act notarial pentru acest imprumut. Persoana respectiva nu mi- i i-a inapoiat pana la ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani girant rodiana rodiana Buna dimineata In anul 2010 am facut grseala majora sa girez o colega la CAR Faur. Pana la un moment dat si-a platit ratele. Anul acesta a oprit plata ratelor ... (vezi toată discuția)