avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită tert poprit in baza art 149 Cod pr. fiscala
Discuție deschisă în Executare silită

tert poprit in baza art 149 Cod pr. fiscala

Buna ziua. Societatea la care lucrez a primit de la Administratia Finantelor Publice o adresa de infiintare a popririi , prin care, in baza art.149 din OG93/2003 s-a infiintat poprire asupra sumelor de bani datorate de noi , cu orice titlu, debitorului urmarit X , conform unor titluri executorii pe care doar le enumera si nu le atasaza in copie certificata asa cum prevede art 145 din aceeasi ordonanta.
mentionez ca firma respectiva, X,a prestat servicii de reparatii la firmea noastra, dar pe care nu le-a terminat. Nu a existat nici un contract incheiat intre cele doua firme, nici un deviz de lucrari antecalcul sau postcalcul, nici o receptie a lucrarii .
Firma X a emis factura in val de 300 mil lei, in data de 16.10., factura din care noi am achitat suma de 200 mil ca avans pentru lucrari. Aramas neachitata suma de 100 mil lei, pt ca nu au terminat lucrarile.
De asemenea, fac mentiunea ca in adresa de infiintare a popririi este precizata o suma de 600 mil lei, pe care noi nu o datoram debitorului X .
Am facut contestatie la executare, solicitand desfiintarea popririi, invederand instantei toate aspectele mai sus mentionate.
Ce pot sa fac? Care ar fi probele pe care le/as putea folosi ?Ce sanse de castig as avea? Pot sa solicit si citarea debitorului X pentru ca el este in masura sa elucizeze situatia?
va multumesc anticipat si orice opinie mi-ar fi de folos. Rodica
Cel mai recent răspuns: cristi.statescu , utilizator 15:39, 14 Ianuarie 2011
buna ziua
scuzati-ma ca intervin dar am o situatie asemanatoare
cand s-a primit instintarea depoprire nu datoram nimic firmei X , si s-a instintat Finantele , dar s-a facut greseala ca la urmatoarele facturi( se cumpara paine) in decurs de 3-4 luni sa se achite cu chitanta .
s-a primit a doua instiintare de popr. insotita deo decizie a ANAF-ului in care spun ca datoram exact sumele inregistrate din reprtul comercial in aceste 3-4 luni, cu drept de contestatie in 30 zile.
Ce e de facut? , cum trebuie sa erate acea contestatie?
:help:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adresa de infiintare a popririi adriannn adriannn Buna ziua. Intre societatea X si Y a existat o relatie comerciala. Societatea X a primit de la Finante ,,o adresa de infiintare a popririi asupra sumelor ... (vezi toată discuția)
Poprirea tertilor de catre finante cristi.statescu cristi.statescu In cazul in care s-a primit de la finante o poprire pentru creantele datorate ale unui colaborator, dar in momentul respectiv nu exista nici-o suma. S-a facut ... (vezi toată discuția)
Adresa infiintarea a propririi ispasdina ispasdina Buna ziua, Am primit o adresa de infiintare a propririi de la Administratia Finantelor Publice, pentru un angajat de-al nostru, care nu si-a platit impozitul ... (vezi toată discuția)