avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... recurs extraordinar
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

recurs extraordinar

Daca in cazul proceselor la CEDO exista recurs extraordinar , si care sunt conditiile ?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:31, 26 Septembrie 2009
Recurs extraordinar nu e, insa e motiv de revizuire conform art 322 Nr. 9 CPP in termen de 3 luni de la publicarea hotararii cedo in Monitorul oficial. (Art 324 alin 3). Cererea se depune la instanta competenta pe fond.
In ceea ce priveste revizuirea unei hotarari CEDO,a se vedea Regulamentul CEDO art. 80.
Intr-un termen de 3 luni de la data hotarârii unei Camere a Curtii Europene a Drepturilor Omului , orice parte în cauza poate, în cazuri exceptionale, sa ceara retrimiterea cauzei în fata Marii Camere.
luiza2008 a scris:

In ceea ce priveste revizuirea unei hotarari CEDO,a se vedea Regulamentul CEDO art. 80.


Perfecta remarca...=D>=D>=D>
...va referiti la atacarea hotararii cedo sau la atacarea hotararilor instantelor nationale?
luiza2008, art.80 din Regulamentul CEDO se refera la revizuirea unei hotărâri pronuntata de Curte.

Articolul 73 din Regulament (Trimiterea cauzei în faţa Marii Camere la cererea uneia din părţi) dispune :
1. În conformitate cu art. 43 al Convenţiei, orice parte poate, în cazuri excepţionale şi în termen de trei luni de la data pronunţării hotărârii unei Camere, să depună în scris la grefă o cerere de trimitere a cauzei în faţa Marii Camere, indicând problema gravă privitoare la interpretarea sau la aplicarea Convenţiei sau a protocoalelor sale, sau problema gravă cu caracter general care, potrivit ei, se impune a fi examinată de Marea Cameră.

Alte discuții în legătură

Hotarare cedo jimcke jimcke Buna!am citit pe hudoc decia curtii care imi da castig de cauza si obliga statul la plata unor despagubiri.am inteles ca hotararea este definitiva daca nu se ... (vezi toată discuția)
Procedura cedo in cazul radierii de pe rol sanduroman sanduroman Am primit raspund de la CEDO dupa o perioada lunga, 10 ani. Contrar asteptarilor, instanta europeana nu raspunde la toate capetele grave de cerere din ... (vezi toată discuția)
Cerere cedo respinsa ovidiuhanzu ovidiuhanzu Buna Ziua! Am o intrebare referitoare la o actiune la cedo care mi-a fost respinsa recent . In fond este vorba de o condamnare la 6 luni inchisoare la legea ... (vezi toată discuția)