avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 287 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cine acorda ajutorul de deces in cazul de mai jos.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cine acorda ajutorul de deces in cazul de mai jos.

am si eu o speta.

un medic de familie are ca angajat un asistent medical. asistentul medical moare intr-un accident de circulatie aceasta fiind in concediu de odihna(nu este incadrat in accidente de munca)
intrebare cine acorda ajutorul de deces? este obligat medicul de familie sa acorde acest ajutor de deces? casa de pensii zice ca medicul de familie este obligat sa acorde ajutorul de deces. care sunt actele normative care obliga angajatorul (medicul ) sa i acorde sotiei sale ajutorul.
multumesc mult.unde trebuie sa se areseze sotia decedatuluii si care este procedura
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 12:48, 24 Septembrie 2009
multumesc. care este valoarea lor.cel de deces este valoarea sunui salariu mediu brut.cel de inmormintare cit este?
Cel de inmormantare este stabilit in CCm National, art. 51
a) in cazul decesului salariatului, un ajutor acordat familiei, de cel putin doua salarii medii lunare pe unitate;
Ajutorul de deces este cheltuiala deductibila, neimpozabila.
Deci, o treceti la cap. Cheltuieli.
multumesc
Codul fiscal
Art 21 alin 3 lit c) cheltuielile sociale, in limita unei cote de pana la 2%, aplicata asupra valorii cheltuielilor cu salariile personalului, potrivit Legii nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificarile si completarile ulterioare. Intra sub incidenta acestei limite, cu prioritate, ajutoarele pentru nastere, ajutoarele pentru inmormantare, ajutoarele pentru boli grave sau incurabile si protezele..........
Art. 42. - In intelesul impozitului pe venit, urmatoarele venituri nu sunt impozabile
c) sumele primite drept despagubiri pentru pagube suportate ca urmare a calamitatilor naturale, precum si pentru cazurile de invaliditate sau deces, conform legii;
Ultima modificare: Joi, 24 Septembrie 2009
Angela D, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccm la nivel de ramura vs ccm la nivel national miruna.c miruna.c in cazul in care exista CCM la nivel de ramura se aplica prevederile acestuia fata de cele ale CCM la niv national? este vorba de cuantumul unor ajutoare. (vezi toată discuția)
Ajutor de deces vornicu lumi vornicu lumi va rog sa ma ajutati cu niste informatii.Un coleg salariat a decedat. Sora acestuia doreste sa primesca ajutorul de deces (de inmormintare am dat atunci,pe ... (vezi toată discuția)
Salariat-familia primeste ajutor de inmormantare ganca ganca va rog sa imi spune-ti daca exista in lege (si unde pot citi) ca la decesul unei persoane salariate (la privat sau la stat) familia are dreptul sa primeasca ... (vezi toată discuția)