Buna , bunicul a cumpărat o casa in anul 1974 de la o familie de nemți, din câte am înțeles pe vremea aceea contractele se făceau la tribunal , arhiva tribunalului a ars împreuna cu contractul bunicului , de atunci bunicul locuiește in aceeași casa dar nu are nici un act care sa ateste ca el este proprietar, țină sa mentionez ca nu mai știm nimic de familia de nemți , ei au plecat după revoluție in Germania. Bunicul figurează doar in registrul agricol al primăriei , iar pe cartea funciară apare numele neamtului
In 1974 actele se faceau la notariatul de stat; mergeti la camera notarilor de la locul unde s-a incheiatr vanzarea si intrebati cum puteti obtine o copie a actului de vanzare; desi, daca in CF e familia vanzatoare, ma indoiesc ca s-a incheiat act autentic
E posibil sa fi facut act de mana si sa-l fi ratacit.
E posibil sa fi facut act autentic dar sa nu il fi intabulat. E de verificat cum va spuneam mai sus. Verificati si la rolul fiscal ce documente au. Se solicita un istoric de rol.
In cazul in care nu exista act, sugerez uzucapiune. Nu vad ce alta actiune s-ar putea intreprinde.
Intabulare casa
Rox23
Buna! Bunicul meu a cumpărat o casa de la o familie de nemți in anul 1974 pe vremea aceea din câte am înțeles contractele de vânzare - cumpărare se ... (vezi toată discuția)