avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am lovit un biciclist pe un drum pe care aveam ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am lovit un biciclist pe un drum pe care aveam prioritate, după care (la cerere) l-am dus la locuința lui. Ulterior mi-a cerut bani și, pentru că l-am refuzat, s-a dus la spital iar acum am dosar penal. Care poate fi rezoluția propusă de procuror?

Buna ziua.

Anul trecut (2016) in luna aprilie am lovit un biciclist pe un drum pe care aveam prioritate. La cererea expresa a biciclistului l-am dus la locuinta lui. Dupa aproximativ doua ore a aparut la mine acasa ca ar dori niste bani pentru a isi repara bicicleta. Am refuzat pentru ca suma ceruta era imensa (bicicleta nu valora mii de euro). Evident s-a dus la spital. Dupa aproximativ 4 ore de la accident am sunat la 112 si am fost instruit sa ma prezint la politia rutiera din oras. M-am prezentat si mi s-a retinut permisul de conducere si am fost testat cu etilotestul cu rezultatul 0. A doua zi am fost contactat de politistul care ancheta cazul si am fost chemat pentru o reconstituire. M-am prezentat si mi s-a retinut permisul si am primit o dovada fara drept de circulatie.
In luna august am fost contactat de politistul care executa lucrarea penala si rugat sa caut biciclistul pentru ca isi schimbase numarul de telefon. In sfarsit in luna octombrie a fost luata o declaratie biciclistului in care a declarat ca a avut rani la nivelul piciorului dar ca el mi-a spus sa il duc acasa. In luna decembrie am dat si eu o declaratie in care am scris tot ce am spus si aici.Momentan dosarul e la procuror fara nici un fel de decizie.

1. Care poate fi rezolutia propusa de procuror? Clasare? Sau trimitere in judecata?
2. E normal sa dureze atata timp pana se ia o decizie?
3. Pot face ceva ca lucrurile sa se miste mai repede? O cerere de audienta la cineva?

Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 14 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ma gandesc ca avocatul ales, cunoscand dosarul, ar trebui sa va lamureasca si sa se ocupe de aceste aspecte.
Dupa doar 2 ani si 8 luni de la producerea faptei am fost condamnat cu amanarea pedepsei in prima instanta. Parchetul a facut apel si a cerut schimbarea in suspendarea pedepsei iar apelul a fost admis. In prima instanta am primit 2 ani cu amanare si 40 de zile de munca in folosul comunitatii iar dupa apel 2 ani cu suspendare si 60 de zile de munca in folosul comunitatii. Daca procurorul nu a cerut lucrul asta, mai are sens sa fac un recurs in care sa cer sa se admita cele 40 de zile? As avea sanse de a le reduce?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Decizia din apel este definitiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident cu victime, vatamare din culpa, nup - se mai suspenda/anuleaza permisul? cyan cyan daca in urma unui accident de circulatie au rezultat victime , politia face incadrarea de vatamare din culpa, procurorul pe baza probelor si/sau expertizei ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victima neanuntat la politie Bamburic01 Bamburic01 Buna ziua, Acum 1 luna si o sapt ,am acrosat un pieton pe trecerea de pieton ,din inconstienta si speriat fiind de un grup de pers aflate in apropriere de ... (vezi toată discuția)
Permis yoane yoane buna seara am fost prins conducand un smart fortwo cu categoria b1 si mi sa retinut permisul si intocmit dosar penal cat dureaza pana imi pot recupera ... (vezi toată discuția)