avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reziliere contract vanzare cumparare cu drept de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reziliere contract vanzare cumparare cu drept de habitatie viagera

Buna ziua,

Doresc sa va intreb ce este de facut in sitiatia de mai jos:
Eu sunt cumparatorul aparatamentului tatalui meu(vanzator),pretul vanazarii la momentul CV a fost 40.000lei,vanzarea a avut loc dupa succesiunea pe numele mamei urmand ca tata sa despagubesca pe fiecare dintre noi cu cate 11.850 lei.Eu ca cuparator am renuntat la sulta notariala in favoarea mea de Cumparator.Problema este ca am o sora care tata in schimbul sultei i-a oferit acest drept de habitatie viagera,in care si eu la momentul actului de VC am fost de acord.
Tata are si el la randul lui drept de habitatie viagera.
Intrebarea este ce putem.face acum sa o scoatem pe sora mea din habitatia viagera,se poate rezilia CV si tata sa-i acorde aceea sulta de 11.850 care a fost decisa la succesiune.Am incercat sa ne intelegem amiabil dar refuza semnatura si renuntarea la acest drept.Se poate face ceva sa reziliem contractul si tata sa ai acorde aceea sulta care i se cuvenea??
Va multumesc,pentru mai multe detalii va rog sa ma intrebati,cred ca am explicat clar situatia in care sunt si ce vreau sa facem.

O zi buna!
voi consulta si avocat

Ce bine era daca ati fi facut asta inainte sa fi cumparat in aceste conditii, ap tatalui.
Acuma asta e..daca sora nu vrea sa renunte la dreptul sau contra unei sume de bani, nu o poate obliga nimeni sa faca asta, iar daca nu veti reusi sa ajungeti la o intelegere, inseamna ca tata si sora dvs vor putea loui impreuna cu sot/ sitie/ copii - dupa caz, in acea casa pana la sfarsitul zilelor lor, iar dvs veti sta pe-afara asteptand ca ei sa moara , ca sa apucati sa va bucurati de casa pana va vine randul..
Ce puteti face, e sa vindeti ce aveti-nuda proprietate, poate chiar surorii sau unui tert dispus sa astepte pana la stingerea dreptului de abitatie al celor 2.

Art. 750

Dreptul de abitaţie

Titularul dreptului de abitaţie are dreptul de a locui în locuinţa nudului proprietar împreună cu soţul şi copiii săi, chiar dacă nu a fost căsătorit sau nu avea copii la data la care s-a constituit abitaţia, precum şi cu părinţii ori alte persoane aflate în întreţinere.

Am înțeles perfect de la inceput.
Nu era nevoie sa mai explicati o data :)
Din nou, nu se poate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de habitatie. Liuro Liuro Buna ziua ! In urma cu 16 ani m-am combinat cu parintii sotiei la constructia unei case. Acestia detineau terenul pe care era fundatia casei si o dependinta ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare apartament cu clauza abitatie viagera liliana.suciu liliana.suciu Subiect: Contract de vanzare cumparare apartament cu clauza abitatie viagera -am contract de vanzare cumparare apartament , cumparat de la fostul ... (vezi toată discuția)
Clauza viagera in contractele de vanzare cumparare doruba doruba Intrebare: E posibil pentru un proprietar cu clauza viagera (dupa semnarea actelor de vanzare cumparare unor terti) sa gireze cu locuinta in scopul obtinerii ... (vezi toată discuția)