avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CODUL MUNCII
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CODUL MUNCII

un salariat iese lipsa in gestiune.se poate inceta activitatea conf. art 61 lit.d (necorespundere profesionala, sau disciplinar cu comisia disciplinara?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:17, 16 Iunie 2017
1. In doctrina s-a opinat :

Concedierea pentru necorespundere profesională nu este condiţionată de producerea unui prejudiciu pentru angajator. (Alexandru Athanasiu, Luminiţa Dima, Dreptul muncii, Editura All Beck, Bucureşti, 2005, p. 133)

Constituie împrejurări care justifică desfacerea contractului individual de muncă pentru necorespundere profesională: nepromovarea unui concurs sau examen, care este indispensabil pentru menţinerea în funcţie, producerea în mod repetat de rebuturi, absenţa oricărei preocupări legate de perfecţionarea pregătirii profesioinale, cu urmări negative asupra îndeplinirii sarcinilor de serviciu, săvârşirea în timpul sau în afara serviciului a unor fapte incompatibile cu locul de muncă ocupat, atitudinea refractară faţă de sugestiile şi indicaţiile primite şi desfăşurarea activităţii numai potrivit opiniilor proprii, pierderea încrederii în salariat, în privinţa posturilor care presupun păstrarea secretului de serviciu, cum ar fi postul de casier, gestionar, revizor contabil etc. (Vasile Popa, Ondina Pană, Concedierea între uz şi abuz. Concedierea individuală pentru motive ce ţin de persoana salariatului - analiză comparativă cu dreptul italian, în Revista de drept comercial nr. 11/2003, p. 59)

2. In urma constatarii lipsei din gestiune, angajatorul trebuie sa dispuna predarea gestiunii catre alta persoana si poate demara cercetarea disciplinara a salariatului in cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revocare functie director madalina15 madalina15 Buna seara! Am si eu urmatoarea speta: directorul unui institut de cercetare a fost revocat din functie ca urmare a nepromovarii concursului de ocupare a ... (vezi toată discuția)
Examinarea tuturor angajatilor silviana13 silviana13 Doresc sa stiu in ce situatie are loc si ce repercursiuni poate avea asupra angajatilor unei institutii publice ,examinarea acestora . Am capatat ... (vezi toată discuția)
Informare albus_ramona albus_ramona Buna.Ce sanse sunt ,ca dupa 3 ani vechime intr-un anumit loc de munca ,angajatorul sa iti spuna ca nu corespunzi postului,asta in conditiile in care el a vazut ... (vezi toată discuția)