avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Calitate procesuala
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Calitate procesuala

Buna ziua!

Imi puteti spune daca o scoala gimnaziala poate fi chemata in judecata pentru neplata unor servicii prestate de o societate comerciala, pe calea ordonantei de plata, sau ar trebui sa ma indrept impotriva primariei care este ordonator de credite? Daca cererea mea pentru ordonanta este respinsa din cauza lipsei capacitatii sau calitatii procesuale, (nu am chemat pe cine trebuie in judecata, mai pot formula o noua cerere in care sa indic debitorul corect, fara sa se retina autoriatea de lucru judecat?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: catalin_avadanei , utilizator 06:52, 3 Iulie 2017
Din cate am mai citit, am inteles ca nu s-ar pune problema autoritatii de lucru judecat. Dar tot nu stiu cum ar trebui sa concep cererea de chemare in judecata (impotriva cui sa ma indrept). Eu am trimis somatie impotriva scolii. Trebuie sa trimit si UAT-ului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Respingere cerere de chemare in judecata motiv admis exceptia calitatii procesuale pasive a paratei marga77 marga77 Buna ziua, am urmatoarea intrebare: cum trebuie sa procedez in cazul in care mi s-a respins cererea de chemare in judecata pe motiv : excepţia lipsei ... (vezi toată discuția)
Regimul juridic al sucursalei Sunt intr-un litigiu cu o societate comerciala. Prin procedura somatiei de plata am obtinut ordonanta prin care SC XXX Deva a fost obligata la plata, ... (vezi toată discuția)
Art. 166 din codul de procedura civila Alis C. Alis C. Se poate considera ca fiind judecata o actiune care a fost respinsa ca fiind nefondata, in urma admiterii exceptiei lipsei calitatii procesual pasive a ... (vezi toată discuția)