avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... rovinieta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

rovinieta

Buna ziua,
inainte sa plecam la drum am efectuat plata rovinietei, dupa 6 luni am primit prin posta Proces verbal de constatare pentru aceeasi zi.
am raspuns prin email la chitanta@cesterin.ro ca in aceeasi zi am efectuat plata .
Azi am fost înştiinţat de primaria locală că am o datorie de 250 de lei amendă pentru rovinietă.
În acest caz ce pot să fac?
Cum să procedez?
NU mi se pare corect că am cumparat rovinieta, dar tot mă amendează.
Cel mai recent răspuns: Gheorghe Florin , Consilier juridic 22:07, 16 Iunie 2017
In termen de 15 zile de la comunicare PV ,contestati in instanta sanctiunea
janka2017 a scris:

dupa 6 luni am primit prin posta Proces verbal de constatare pentru aceeasi zi.
am raspuns prin email la chitanta@cesterin.ro ca in aceeasi zi am efectuat plata .

Orice proces verbal poate fi anulat de instanta si doar in instanta.
Degeaba ati trimis e-mail celor de la cesterin. Legal, chiar daca sunt constienit de greseala, acestia nu pot anula PV

janka2017 a scris:

Azi am fost înştiinţat de primaria locală că am o datorie de 250 de lei amendă pentru rovinietă.
În acest caz ce pot să fac?

O data ce ati depasit termenul legal de 15 zile de la comunicarea PV nu mai aveti cum sa contestati in instanta. Cu Chiatanta in original ca dovada era simplu de anulat in instanta PV.

Nu aveti incotro decat sa platiti amenda altfel primaria va va executa silit.

janka2017 a scris:

Nu mi se pare corect că am cumparat rovinieta, dar tot mă amendează.

Aveti mare dreptate. Dar daca nu ati urmat pasii legali de anulare a PV...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda si tarif de despagubire rovinieta, plangere contraventionala ContSters224733 ContSters224733 Buna seara, Va rog sa ma lamuriti privitor daca platesc amenda si despagubirile in termenul de 48 ore, si apoi contestez in termenul legal de 15 amenda si ... (vezi toată discuția)
Executare silita rovinieta danielstefan392 danielstefan392 Buna ziua, In anul 2010 luna a 7-a am primit amenda 28 euro ptr. ca am circulat fara rovinieta. Lucru care pana in prezent eu nu l-am stiut, tin sa ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta anache anache Cum pot anula procesul verbal emis pentru neplata rovinietei in conditiile in care la data constatarii eu nu mai eram proprietarul autoturismului? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)