avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Interpretare obligatii la un contract de renta viagera
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Interpretare obligatii la un contract de renta viagera

Buna ziua. Va cer parerea in ceea ce priveste o clauza a unui contract de renta viagera. La obligatiile mele (debirentierul) se stipuleaza, citez: "Totodata, subsemnatii debirentieri ne obligam, fara a schimba natura juridica a a contractului de renta viagera, sa asiguram o buna intretinere a locuintei (reparatii, curatenie)". Intrebarea este daca intra in obligatia noastra sa achitam fondul de reparatii al blocului. Din acest fond se fac reparatii care nu sunt in interiorul apartamentului, de exemplu ultima cheltuiala fiind schimbarea acoperisului. Acea formulare cu intretinerea locuintei implica si cheltuielile comune ale blocului? Multumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: ralexa2007 , utilizator 19:00, 18 Iunie 2017
Cine locuieste efectiv in apartament? credirentierul si-a pastrat uzufructul pe apartament? Cheltuielile pt reparatii majore le suporta proprietarul , cele mici de interior uzufructuarul.
Ultima modificare: Duminică, 18 Iunie 2017
ContSters429609, utilizator
Buna ziua,
PROPRIETARUL (adica dumneavoastra) platiti aceste fonduri!
ralexa2007 a scris:

intretinerea locuintei implica si cheltuielile comune ale blocului?

Sunt aspecte diferite
Intretinerea locuintei implica demersurile desfasurate in interiorul spatiului
Cheltuielile comune ale blocului reprezinta obligatiile lunare prevazute de disp HG nr 1588/2007

Multumesc. Din raspunsul Dvs. inteleg ca formularea din contract, prin care eu ma oblig sa asigur "intretinerea locuintei", nu ma obliga sa achit si acoperisul blocului. Totusi ceilalti respondenti sugereaza ca proprietarul, adica eu, achita cheltuielile comune blocului. Este si acesta un punct de vedere , totusi formularea din contract nu ma avantajeaza? Multumesc inca o data.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, În cadrul contractului de renta viagera cu uzufruct ... OctaviaMaria OctaviaMaria Bună ziua, În cadrul contractului de renta.viagera cu uzufruct viager în care un apartament în bloc devine proprietatea debirentierului, cum se ... (vezi toată discuția)
Contract de renta viagera ElNino ElNino Bine v-am gasit. Bunica mea doreste sa-mi cedeze apartamentul printr-un contract de renta viagera. Citind acest forum, am aflat ca acesta poate fi atacat ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare cu renta viagera mare gosco mare gosco care sunt prevederile unui contract de vanzare-cumpare cu renta viagera si care sunt persoanele intre care se poate incheia un asemenea contract (vezi toată discuția)