avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu de crestere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu de crestere a copilului

Este posibil sa solicit concediu de crestere a copilului(sotia nu poate) iar dupa o perioada se revin la vechiul serviciu dar cu contract de 1 ora pe zi astfel incit intru-un an calendaristic sa nu depasec de 3 ori valoarea minima a indemnizatiei lunare (exceptie conform legii)si in felul acesta sa nu-mi fie sistata indemnizatia?
Legea nu specifica in mod clar daca e vorba de vechiul serviciu care din cite stiu se suspenda cind intru in CCC,sau e vorba de alta activitate pentru care sa nu depasesc de 3 ori valoarea indemnizatie minime lunare intr-un an calendaristic.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:07, 21 Iunie 2017
Trebuie sa reveniti in activitate la alt angajator.

Norme de aplicare a OUG 111/2010
art. 9^1
(1) În perioada concediului prevăzut la art. 2 alin. (1) din ordonanţa de urgenţă, persoana îndreptăţită poate realiza venituri supuse impozitului până la nivelul prevăzut la art. 16 alin. (3) lit. c) din ordonanţa de urgenţă, prin desfăşurarea efectivă a unei activităţi, cu condiţia menţinerii întreruperii/suspendării uneia dintre activităţile care au stat la baza stabilirii dreptului la indemnizaţie.
.....
V-as ruga mult de tot sint intr-o confuzie totala:nu am gasit in lege paragraful ,,cu condiţia menţinerii întreruperii/suspendării uneia dintre activităţile care au stat la baza stabilirii dreptului la indemnizaţie,,
Se intelege de la sine?
Textul citat este din Normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor aprobate prin HG 52/2011
[ link extern ]

Astfel, persoana aflata in CCC poate realiza venituri supuse impozitului până la nivelul prevăzut la art. 16 alin. (3) lit. c) din ordonanţa de urgenţă, prin desfăşurarea efectivă a unei activităţi, cu condiţia menţinerii întreruperii/suspendării uneia dintre activităţile care au stat la baza stabilirii dreptului la indemnizaţie (altfel spus, activitatea luata in calcul la stabilirea initiala a cuntumului indemnizatiei trebuie sa ramana suspendata/intrerupta)
M-am lamurit complet!
V-as mai ruga o ultima intrebare.
Dupa ce introduc CCC este posibil sa devin actionar(1%) la aceeasi societate la care am fost salariat (pe baza caruia am introdus CCC) si sa realizez in felul acesta venituri din dividende sub de 3 ori indemnizatia minima si in acest fel sa nu-mi fie suspendata indemnizatia CCC?
Va multumesc mult de tot si as aprecia daca mi-ati raspunde si la aceasta situatie!
O seara placuta!
In calitate de asociat puteti incasa dividende fara sa va fie afectata plata indemnizatiei.

Alte discuții în legătură

Pot avea activitati in munca chiar daca sunt in concediu de crestere copil? Katy21 Katy21 Buna ziua! Ma poate ajuta cineva cu un raspuns la o situatie?! Problema consta in faptul ca o cunostiinta vrea sa isi deschida un cabinet cu tratament de ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil si angajare Julia1225 Julia1225 Buna ziua, As dori sa stiu daca este adevarat ca mai de curand s-a dat o lege prin care chiar daca esti in concediu crestere copil pana la 2 ani, daca te ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil 2019 hmarce hmarce Persoana fizica autorizata care intra in CC trebuie sa aiba activitatea suspendata in momentul depunerii dosarului pentru plata indemnizatiei ? Ulterior poate ... (vezi toată discuția)