avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu de crestere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu de crestere a copilului

Este posibil sa solicit concediu de crestere a copilului(sotia nu poate) iar dupa o perioada se revin la vechiul serviciu dar cu contract de 1 ora pe zi astfel incit intru-un an calendaristic sa nu depasec de 3 ori valoarea minima a indemnizatiei lunare (exceptie conform legii)si in felul acesta sa nu-mi fie sistata indemnizatia?
Legea nu specifica in mod clar daca e vorba de vechiul serviciu care din cite stiu se suspenda cind intru in CCC,sau e vorba de alta activitate pentru care sa nu depasesc de 3 ori valoarea indemnizatie minime lunare intr-un an calendaristic.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:07, 21 Iunie 2017
Se pot incasa dividende oricit sau doar in limita de 3 ori valoarea minma a indemnizatiei intr-un an calensaristic?
Va multumesc!
In opinia mea, poate depasi cuantumul stabilit de lege, deoarece OUG dispune : "venituri supuse impozitului, prin desfăşurarea efectivă a unei activităţi în perioada de concediu, al căror nivel nu depăşeşte de trei ori cuantumul minim al indemnizaţiei ....".
Dividendele sunt venituri din investiţii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot avea activitati in munca chiar daca sunt in concediu de crestere copil? Katy21 Katy21 Buna ziua! Ma poate ajuta cineva cu un raspuns la o situatie?! Problema consta in faptul ca o cunostiinta vrea sa isi deschida un cabinet cu tratament de ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil si angajare Julia1225 Julia1225 Buna ziua, As dori sa stiu daca este adevarat ca mai de curand s-a dat o lege prin care chiar daca esti in concediu crestere copil pana la 2 ani, daca te ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil 2019 hmarce hmarce Persoana fizica autorizata care intra in CC trebuie sa aiba activitatea suspendata in momentul depunerii dosarului pentru plata indemnizatiei ? Ulterior poate ... (vezi toată discuția)