avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... NEPLATA DE CATRE ANGAJATOR A CONTRIBUTIILOR CATRE STAT
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

NEPLATA DE CATRE ANGAJATOR A CONTRIBUTIILOR CATRE STAT

Buna ziua

Am si eu o problema la care va rog foarte mult sa ma ajutati cu un raspuns.Anul trecut m-am angajat la o firma pe post de agent vanzari.In luna iulie a acestui an firma a inchis punctul de lucru unde eram unica angajata,in urma acestei crize economice.In urma solicitarii documentelor de la angajator pentru inaintarea actelor pentru somaj, angajatorul nu poate face dovada platii contributiilor catre stat, cu toate ca am vazut ca pe cartea de munca este notata toata perioada in care am lucrat acolo.Ce pot face eu in acest caz? Ce se intampla in cazul in care acesta nu plateste aceste contributii si unde ma pot adresa in aceasta cauza?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 00:16, 27 Septembrie 2009
Buna ziua,

in primul rand trebuie sa puneti presiune pe fostul patron sa plateasca aceste sume; spuneti-i ca este infractiune si chiar va sfatuiesc sa ii faceti plangere penala; de regula in aceste situatii persoana in cauza face tot posibilul si isi achita datoriile;
o alta varianta ar fi sa il dati in judecata; cred totusi ca prima este mult mai rapida si eficienta;

Avocat Boncu
Va multumesc pentru raspuns si voi incerca cu prima varianta asa cum m-ati sfatuit. Dar unde pot sa fac plangerea penala in aceasta situatie, la ITM sau la politie sau altundeva?
Va multumesc!
Plangerea penala se adreseaza parchetului,de preferat sa fie sustinuta si probata cu documente,eventual si de la ITM.
Succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz vetx vetx Angajatorul vrea sa ma dea afara motivand criza financiara care ii afecteaza afacerea...saunt angajat de peste 1 an de zile si vreau sa beneficiez de somaj ... (vezi toată discuția)
Concediere inchidere activitate Alin Gheorghe Alin Gheorghe buna ziua! datorita sfaturilor d-voastra azi am decis sa refuz semnarea demisiei propusa de angajator si sa astept comunicarea deciziei de concediere. in ... (vezi toată discuția)
Patronul de acum 3 ani mi-a facut denunt mincinos la politie, ca am plecat cu laptop si telefon de serviciu (pe care nu le-am avut niciodata in gestiune) maintrebazi maintrebazi Buna ziua, Poate cineva sa imi spuna daca am vreo solutie la aceasta problema? Dupa 3 ani de cand am incheiat de comun acord raporturile cu o ... (vezi toată discuția)