avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... bonuri de masa NU banii pentru concediu NU
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

bonuri de masa NU banii pentru concediu NU

Buna ziua. Recent (04.05.2017) am ''demisionat'' de la ultimul loc de munca la care lucram din decembrie 2016; spun ''demisionat'' deoarece din cauza unor intamplari (pentru care am si dat declaratie ca imi asum si sunt de acord cu oprirea din salariu) am fost mai mult sau mai putin silit sa imi dau demisia (aruncandu-mi-se pe masa sa o semnez); luna curenta in data de 15 nici macar nu am fost sunat sa vin sa imi iau banii pentru luna trecuta pe care am lucarat-o ; a trebuit sa sun eu si sa intreb daca e totul gata,mi s-a spus sa vin,iar cand a fost sa mi se inmaneze salariu,in loc de suma de 1250 de lei pentru care am semnat,am primit doar 1000 de lei,iar in legatura cu bonurile de masa si banii pentru concediu neefectuat de care am intrebat,mi s-a spus sa revin cu un telefon zilele urmatoare,toate bune si frumoasa pana astazi,cand am sunat la firma sa intreb despre bonurile de masa si banii de concediu; cand mi s-a spus ca nu mai primesc nimic,mai mult ca mi-se da o hartie la mana prin care concediu l-as lua de la urmatoarea firma la care voi lucra,spunand ca nu am nevoie de concediu,ci de banii pentru zilele neefectuate, mi s-a spus sa zic merci pentru faptul ca am primit totusi o suma de bani din salariu. Stiu ca atat bonurile de masa,cat si echivalentul in bani a zilelor neefectuate sunt drepturile mele de care beneficiez indiferent in ce conditii ''as pleca'' de la un loc de munca. Spuneti-mi va rog,cum as putea sa procedez.

Mentionez ca acele intamplari despre care vorbesc sunt : folosirea unui card de fidelitatea ce continea o suma de bani (195 lei) fara acordul clientului. Suma (195 lei) ce s-a imputat de la inca un coleg,care la fel se afla in aceiasi situatie,referitor cu ce relatat mai sus.
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:06, 21 Iunie 2017
Bonurile de masa se acorda numai pentru zilele efectiv lucrate. Pentru zilele de concediu nu se acorda bonuri de masa. Pentru zilele de concediu de odihna neefectuate, trebuie sa faceti o cerere, prin care solicitati compensarea in bani a acestora. Neaprobarea acestei cererri va da dreptul sa depuneti o reclamatie la ITM si/sau actiune in instant. Atentie ! ITM nu poate oblige angajatorul sa va plateasca acesti bani, dar il poate amenda pentru neplata. Bafta !
LIVIU NISTEA a scris:

... Atentie ! ITM nu poate oblige angajatorul sa va plateasca acesti bani, dar il poate amenda pentru neplata. Bafta !


Nu exista o astfel de sanctiune in Codul Muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichetele de masa fac parte din salariu? alex2077 alex2077 Pentru un salariu brut de 1250 de lei am primit suma de 250 de lei + 12 bonuri (aferente a 12 zile lucratoare). Bonurile de masa intra in suma de salariu sau ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale contract suspendat tefanitaa tefanitaa Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o informatie, daca se poate In 2012 mi-a fost suspendat de angajator contractul de munca pentru ca au formulat impotriva ... (vezi toată discuția)
Marire salar minim 2017 mitza85 mitza85 Odata cu marirea salariului de la 1250 lei la 1450 lei nu mai primesc bonuri de masa, motivatia angajatorului fiind ca valoarea bonurilor de masa (200 lei) a ... (vezi toată discuția)