avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1274 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Adeverinta vechime incompleta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Adeverinta vechime incompleta

Buna ziua,
Trec direct la subiect, am o mica nedumerire legata de o adeverinta de vechime eliberata de un fost angajator, adev. care nu respecta formatul standard. Anume, in adev. lipseste tabelul cu mutatiile intervenite, nu se precizeaza numele, CUI-ul si adresa firmei/angajatorului, si cel mai important, nu este precizata norma de munca (de 6 ore), au scris ca am 3 ani vechime dar nu au precizat si norma. In plus, au mai omis sa precizeze ca au inregistrat contractul in REVISAL, mi-au trecut doar data si nr contractului, iar persoana care l-a intocmit nu si-a trecut numele, a scris doar ca este vizat de Serviciul Resurse Umane. Cat despre acele precizari de sub tabelul cu mutatii, care se refera la prevederile incheierii contractului, nici nu sunt amintite in adeverinta. Aceasta adev. este redactata complet diferit fata de formatul standard pt. angajatii din sectorul privat. E pur si simplu redactata in cateva randuri si cam atat.
Avand in vedere toate precizarile de mai sus, este important sa stiu daca pot considera aceasta adeverinta NULA sau incompleta, si in acest caz, daca am motive intemeiate sa ma pot adresa ITM-ului ? Precizez ca am solicitat in scris, acum o luna, fostului angajator refacerea adeverintei, dar am fost refuzata.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat, multumesc anticipat.
Ultima modificare: Marți, 20 Iunie 2017
Andy26, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:56, 20 Iunie 2017
Intrucat ati fost refuzata, puteti sesiza ITM-ul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta cu vechimea in munca silviu35 silviu35 AM facut o sesizare la ITM au trecut 3 luni de zile cind angajatorul nu mia dat adeverinta cu vechimea in munca,mia dat 5 zile de concediu si 1 de munca ... (vezi toată discuția)
Completare adeverinta vechime? helenita helenita Buna seara, ati completat cumva adev de vechime pt 75% ?am vazut ca are numai 3 rubrici la mutatii intervenite , cum fac daca angajatului i-am marit de 10 ... (vezi toată discuția)
Adeverință de venit de la fostul angajator bistrita bistrita Bună ziua Voi naște în noiem 2019, iar soțul va beneficia de CCC. Dilema mea este legata de faptul ca în luna mai își va da demisia (el având peste 12 ... (vezi toată discuția)