avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj

Am un apartament cumparat inainte de casatorie.Daca divortez sotia are vreun drept la apartament pentru ca am fost casatoriti mai mult de 10 ani?
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 19:57, 25 Septembrie 2009
asupra apartamentului nu are pretentii.probabil o sa aiba pretentii asupra imbunatatirilor si a bunurilor mobile facute impreuna
Daca , intr-adevar , sotia a efectuat acte de administrare a bunului propriu (de punere in valoare ,de imbunatatire), aceasta va avea numai un drept de creanta (supus , si acesta, termenului general de prescriptie de 3 ani , care curge de la nasterea dreptului - a raportului juridic , insa... cursul prescriptiei intre soti e suspendat ).


Fie o veti despabubi cu privire la aceste imbunatatiri , fie ii ramane posibilitatea de a-si valorifica acest drept prin intermediul instantei de judecata.

Ultima modificare: Vineri, 25 Septembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
daca nu s-au adus imbunatatiri imobilului in cauza, in perioada casatoriei , acesta nu poate forma obiectul procesului de partaj.
in caz contrar, fie o despagubiti pe sotie corespunzator aporturilor sale banesti la aceste imbunatatiri ( incheind o tranzactie in acest sens, pt a avea dovada scrisa ) fie dansa daca are pretentii va solicita acest lucru in instanta .
Oricum , bunul propriu nu e supus partajului , cu imbunatatiri sau fara.
Chiar si in ipoteza in care sotul ridica pretentii cu privire la aceste imbunatatiri, valoarea imbunatatirilor se considera bun comun asa ca trebuie sa se stabileasca mai intai cota de contributie avuta.

Alte discuții în legătură

Divort cu copil minor elizachichi elizachichi Eu si sotul meu suntem casatoriti de 11 ani si avem o fetita de 5 ani. Din nenumarate motive( certuri f.f. dese,indiferenta fata de obligatiile unei ... (vezi toată discuția)
Juridic nikmircea nikmircea vreau sa stiu daca am achizitionat o locuinta eu si sora mea, dupa care eu m-am casatorit si stau in locuinta cu sotul dar fara sora mea, in caz de partaj el ... (vezi toată discuția)
Partaj divort juna juna am divortat dupa 16 ani de casatorie. as dori sa stiu cum se imparte casa in care am locuit impreuna, pe care eu am dobindit-o inainte de casatorie.multumesc (vezi toată discuția)