avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj

Am un apartament cumparat inainte de casatorie.Daca divortez sotia are vreun drept la apartament pentru ca am fost casatoriti mai mult de 10 ani?
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 19:57, 25 Septembrie 2009
In situatia in care se va demonstra ca s-au adus imbunatatiri imobilului in timpul casatoriei veti fi obligat sa achitati o suma de bani (de obicei jumatate) din valoarea imbunatatirilor aduse. Dar nicidecum nu se va partaja apartamentul.
Sotul care a contribuit la imbunatatirea apartamentului bun propriu al celuilalt sot are doar un drept de creanta asupra imbunatatirilor aduse.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu copil minor elizachichi elizachichi Eu si sotul meu suntem casatoriti de 11 ani si avem o fetita de 5 ani. Din nenumarate motive( certuri f.f. dese,indiferenta fata de obligatiile unei ... (vezi toată discuția)
Juridic nikmircea nikmircea vreau sa stiu daca am achizitionat o locuinta eu si sora mea, dupa care eu m-am casatorit si stau in locuinta cu sotul dar fara sora mea, in caz de partaj el ... (vezi toată discuția)
Partaj divort juna juna am divortat dupa 16 ani de casatorie. as dori sa stiu cum se imparte casa in care am locuit impreuna, pe care eu am dobindit-o inainte de casatorie.multumesc (vezi toată discuția)