avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Doua actiuni diferite depuse de doi reclamanti-frati, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Doua actiuni diferite depuse de doi reclamanti-frati, acelasi obiect

Am depus o actiune impotriva fratelui pentru deschiderea succesiunii si partaj in cota 1/2 pentru bunurile ramase de la parinti.
Fratele, stiind-auzind de la cunostinte de actiunea mea la instanta impotriva lui (oficial nu i s-a comunicat nimic pana acum, sunt in faza depunerii altor documente solicitate de instanta), poate sa ma mai dea in judecata tot pentru deschidere succesiune,dar cu alte pretentii din partea lui? Stiu ca fratele ar vrea bunurile parintilor in cota de 100% si sa ma despagubeasca cu o suma de bani. As dori sa stiu daca poate introduce actiune impotriva mea, asemanatoare celei depuse de mine impotriva lui, pentru deschiderea succesiunii si cu alte pretentii asupra bunurilor. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:47, 23 Iunie 2017
De depus poate ca nu-i respinge nimeni cererea, dar dosarele se vor comasa.Nu se judeca de 2 ori aceeasi problema.
Poate sa depună cerere reconventionala în dosarul dvs.
De vorba n-ati putut sta? Nu incercati acum, inainte sa plateasca toate partile toate taxele de timbru, poate-poate va intelegeti?
Incercati insotiti de un avocat, mediator, preotul din sat, cineva neutru care sa incerce sa mentina spiritele calme si orientate spre o solutie, ca altfel sansele sunt mici.
Daca reusiti, salvati niste nervi si bani.
Daca s-a ajuns la instanta nu m-am putut intelege cu fratele. Am incercat si medierea, insa fara rezultat. Din partea mea a fost toata bunavointa. Multumesc pentru raspuns
In acest caz, indiferent ca se constituie un dosar sau ca se constituie doua, situatia va fi aceeasi: veti avea o actiune, o alta actiune, o reconventionala care va fi in fapt prima actiune si tot asa. Diferenta consta ca veti trimite actele catre doua dosare in loc de unul, veti plati suplimentar avocat, veti pierde minim un termen de judecata pentru conexare...

Alte discuții în legătură

Succesiune și partaj succesoral Maria9417 Maria9417 Buna ,a fost depus un dosar pentru succesiune partaj succesoral,dosar în care apare si numele meu fiind unul dintre moștenitor!Care sunt pasii pe care ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral...fara succesiune dezbatuta ? gigelas gigelas Buna seara, Pe rolul Judecatoriei,s-a inregistrat un proces de partaj succesoral. Dar,succesiunile dupa ambii parinti decedati,nu s-au dezbatut. Tatal a ... (vezi toată discuția)
Cererea reconventionala adriana.chiritescu adriana.chiritescu Buna seara, Sunt chemata in instanta de angajator pentru daune-interese.Fiind sarbatorile nu am posibilitatea sa discut cu un avocat in amanunt dosarul si ... (vezi toată discuția)