avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Doua actiuni diferite depuse de doi reclamanti-frati, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Doua actiuni diferite depuse de doi reclamanti-frati, acelasi obiect

Am depus o actiune impotriva fratelui pentru deschiderea succesiunii si partaj in cota 1/2 pentru bunurile ramase de la parinti.
Fratele, stiind-auzind de la cunostinte de actiunea mea la instanta impotriva lui (oficial nu i s-a comunicat nimic pana acum, sunt in faza depunerii altor documente solicitate de instanta), poate sa ma mai dea in judecata tot pentru deschidere succesiune,dar cu alte pretentii din partea lui? Stiu ca fratele ar vrea bunurile parintilor in cota de 100% si sa ma despagubeasca cu o suma de bani. As dori sa stiu daca poate introduce actiune impotriva mea, asemanatoare celei depuse de mine impotriva lui, pentru deschiderea succesiunii si cu alte pretentii asupra bunurilor. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:47, 23 Iunie 2017
Din doua dosare se va face unul, al doilea dosar deschis ajungand la primul.

Poate avea pretentii diferite si sa va inlature de la mostenire.
Trebuie sa fiti foarte atent cum va aparati si ar fi indicat sa apelati la avocat ca sa va faca o intampinare foarte buna daca nu vreti sa riscati sa aveti surprize neplacute si sa pierdeti procesul.
Mulțumesc. Renunț eu la acțiune. Rămâne a celeilalte părți...
Oricum de comasează dosarele. Mulțumesc pentru lămuriri.
Nu cred ca e indicat asa.
Nici nu se stie daca veti putea.
Vorbiti cu avocatul ca sa stabiliti o strategie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune și partaj succesoral Maria9417 Maria9417 Buna ,a fost depus un dosar pentru succesiune partaj succesoral,dosar în care apare si numele meu fiind unul dintre moștenitor!Care sunt pasii pe care ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral...fara succesiune dezbatuta ? gigelas gigelas Buna seara, Pe rolul Judecatoriei,s-a inregistrat un proces de partaj succesoral. Dar,succesiunile dupa ambii parinti decedati,nu s-au dezbatut. Tatal a ... (vezi toată discuția)
Cererea reconventionala adriana.chiritescu adriana.chiritescu Buna seara, Sunt chemata in instanta de angajator pentru daune-interese.Fiind sarbatorile nu am posibilitatea sa discut cu un avocat in amanunt dosarul si ... (vezi toată discuția)