avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata drepturilor salariale la incetarea contractului ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata drepturilor salariale la incetarea contractului de munca, pe perioada determinata

Bună ziua,
Vă rog frumos să îmi spuneți dacă este legal ca la încetarea contractului de muncă pe perioada determinată, cu întocmirea fișei de lichidare, să nu mi se plătească drepturile salariale corespunzătoare lunii în curs și suma corespunzătoare zilelor de concediu de odihnă neefectuate, trebuind să aștept până la data de 10 a lunii iulie, când este prevăzută în contractul individual de muncă, data plății licihidării lunii iunie ? Vă mulțumesc frumos !!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:02, 21 Iunie 2017
Legea prevede ca salariul se plateste la data stabilita in contractul individual de munca, in contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern, dupa caz.

Legea nu face distinctie in ceea ce priveste plata salariului in cazul incetarii raportului de munca...prin urmare, angajatorul este indreptatit sa va plateasca drepturile salariale aferente pana la data incetarii c.i.m. la data stabilita in c.i.m. pentru plata salariului.

Va multumesc frumos !
Chiar daca aceasta data este ulterioara incheierii contractului individual de munca ?Multumesc frumos !
Chiar daca aceasta data este ulterioara datei in care a incetat contractul individual de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul neefectuat. bună ziua! in situatia incetarii de drept ... Claudia 07 Claudia 07 Concediul neefectuat. Bună ziua! In situatia incetarii de drept a cim durata nedeterminată si reluarea activității în baza unui nou cim durata ... (vezi toată discuția)
Ultimul salariu CROSETEL CROSETEL Buna ziua Am si eu nelamurire. La firma care lucrez salariul se da in doua transe pe 23-avans si 8-lichidare. Un angajat si-a incetat contractual de munca ... (vezi toată discuția)
Pot sa solicit plata zilelor de concediu de odihna suplimentare ca si persoana cu dizabilitati? Melinda_Sz Melinda_Sz Maine urmeaza sa fac lichiderea la locul de munca si abia acum am aflat ca aveam dreptul la minim 3 zile de concediu de odihna suplimentar ca si persoana cu ... (vezi toată discuția)