avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Nelamurire legata de cenzorul ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Nelamurire legata de cenzorul ONG

Buna ziua! In cazul in care doresc sa infiintez un ONG din 3 membri fondatori, unde evident consiliul director va fi tot una cu adunarea generala si nu doresc sa am un cenzor extern (legea nu ma obliga, conform art. 27 (2) din OG/2000) ce voi scrie in actul constutiv, deoarece conform art. 6 (2) g) sunt obligat sa declar si componenta nominala a celui dintai organ de control?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 16:34, 14 Iulie 2017
Nu sunteti obligat sa aveti cenzor, asa cum ati si scris, deci nu aveti de ce sa fiti obligat sa treceti pe cineva ca organ de control. Doar numele si functia celor din comitetul director.
Mentionati ”nu e cazul” la rubrica organ de control. Recomandabil este sa se redacteze statutul si actul constitutiv ca si cum ar fi organ de control, dar se lasa vacanta functia, daca sunt sub 15 membri, ca atunci cand se depaseste minimul legal peste care trebuie cenzor, sa se aleaga cenzorul fara sa fie nevoie de modificat / introdus noi rubrici in statut si actul constitutiv....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de control in cadrul asociatiei roxana.dobrea roxana.dobrea Buna ziua! Am urmatoarea speta la care judecatoria mi-a transmis citatie prin care solicita depunea statutului asociaţiei refăcut în conformitate cu disp. ... (vezi toată discuția)
Asociatie mihai09 mihai09 vreau sa infiintez o asociatie vom fii trei membrii fondatori. componenta nominala a consiliului director va fii stabilita in actul constitutiv (cei trei ... (vezi toată discuția)
Ghid infiintare asociatii, fundatii, federatii Gabriela Mihai Gabriela Mihai Am gasit pe internet un astfel ghid realizat de Asociatia Altermedia. Cred ca este foarte folositor. Pentru cine este interesat dau ... (vezi toată discuția)