avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare cota indiviza
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare cota indiviza

Detin o parcela de teren de 500 de m provenita din dezmembrarea unei parcele mari. In urma dezmembrarii a rezultat si un drum privat ce e si singura cale de acces la parcela mea si parcelele altor prorietari vecini, de tinut in indiviza. Doresc sa vand parcela de 500 m si nu stiu cum se procedeaza cu acel drum. Are acelasi regim de vanzare ca si terenul , se poate ceda viitorului proprietar in alte forme?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 16:58, 22 Iunie 2017
Pai cand o sa vindeti instrainati terenul de 500 m.p si cota indiviza de... din acel drum.
Pretul pe care eu si clientul l-am convenit a fost doar pentru parcela. Sa inteleg ca si cota indiviza face obiectul contractului si are un pret de vanzare?
Puteti sa stabiliti un pret global si pentru teren si pentru cota.
Si cumparatotul o să-și pună problema accesului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezmembrare sau iesire din extravilan atitirisca atitirisca Buna ziua , Impreuna cu niste rude detin un teren de 5000mp extravilan in indiviziune. De curand ne-am hotarat sa dezmembram terenul in 5 parcele plus un ... (vezi toată discuția)
Drept servitute Jenny50 Jenny50 Mama are un teren impreuna cu sora sa(mostenit de la tatal lor), la care am facut separarea (fiecare cu parcela ei) si s-a stabilit drumul de acces intre cele ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren pt casa elenasimpalean elenasimpalean Am 6 parcele de teren de vanzare pt. constructie casa iar drumul de acces la parcele are 2 proprietari (EU si o alta PERSOANA) adica 50% de fiiecare. ... (vezi toată discuția)