avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 855 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Contestatie la vanzare teren
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Contestatie la vanzare teren

In cazul in care lichidatorul unei societati falite scoate la vanzare un teren al acesteia, fara ca societatea respectiva sa aiba titlu de proprietate asupra terenului, administratorul special al societatii poate face contestatie la vanzare astfel incat vanzarea sa nu aiba loc?
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 15:04, 25 Septembrie 2009
In asemenea caz vinzarea nici nu poate fi perfectata fiind lovita de nulitate, ce; mult poate fi considerata o promisiune de vinzare care poate fi contestata de orice persoaba care dovedeste un interes
chrissrea a scris:
In cazul in care lichidatorul unei societati falite scoate la vanzare un teren al acesteia, fara ca societatea respectiva sa aiba titlu de proprietate asupra terenului, administratorul special al societatii poate face contestatie la vanzare astfel incat vanzarea sa nu aiba loc?

Buna ziua,
Inainte de a scoate la vanzare terenul in cauza, Lichidatorul trebuie sa efectueze toate diligentele necesare (inclusiv, eventual, actiune in justitie) pentru ca societatea falita sa detina un titlu valid asupra terenului si sa faca inscrierea legala in CF.
Cu stima,
Profesionist in Insolventa, Eugen Marcov
multumesc. totusi lichidatorul a scos la vanzare terenul si este posibil ca la prima licitatie sa se vanda. prima licitatie are loc miercuri. daca-l vinde se mai poate face ceva?
top dan a scris:
In asemenea caz vinzarea nici nu poate fi perfectata fiind lovita de nulitate, cel mult poate fi considerata o promisiune de vinzare care poate fi contestata de orice persoaba care dovedeste un interes

Cum bine a scris colegul @top dan, raspunsul este: NU

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie la vanzare chrissrea chrissrea Va rog sa analizati urmatorul caz si daca este posibil sa ma ajutati cu sfaturi bune. O societate intrata in faliment are un teren cu cladiri pe care ... (vezi toată discuția)
Cerere dizolvare voluntara, lichidare si radiere amanata orlyro orlyro Buna ziua, Avem o firma care nu mai are activitate de 2-3 ani. Neavand activitate ne-am hotarat sa o dizolvam. Am realizat o hotarare AGA care ... (vezi toată discuția)
Executare silita administrator firma ionpop ionpop Am avut un srl , pe care l/a preluat cu acte in regula un domn din alt judet . Acum aflu ca a intrat in insolventa si ca voi fi tras la raspundere si eu care ... (vezi toată discuția)