avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Exista sansa sa pierd acest proces?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Exista sansa sa pierd acest proces?

Am dat in judecata pe tatal fostei mele iubite pentru defaimare, am scris la motive de fapt ce s-a intamplat, ca mi-a iesit in cale in plina strada si mi-a adresat injurii si amenintari cu acte de violenta si avea tentative de a ma agresa, apoi 30 minute mai tarziu m-am intalnit iar cu el si a repetat scena, injurii si amenintari in plina strada, l-am dat in judecata si am cerut daune morale 15.000 RON, am si un martor, exista sansa sa pierd sau am 100% castig de cauza, totus ma gandesc ca o sa ma inteleaga si judecatorul si o sa imi dea dreptate.. ce parere aveti?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:55, 28 Iunie 2017
In primul rand daunele solicitate sunt excesiv de oneroase. In al doilea rand, e complicat de demonstrat ca vi s-au incalcat drepturile mentionate la art. 72, 73 si 74 din Cod Civil. Mai mult decat atat, judecatorul poate interpreta ca o razbunare din partea dvs. aceasta cerere - mai ales ca ati mentionat ca este vb de "fosta prietena". Din punctul meu de vedere...slabe sanse. Si riscati sa isi angajeze si avocat - sa platiti si onorariu de avocat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daunele mie nu imi par oneroase dar depinde de multe lucruri in aprecierea lor.

Este posibil insa sa nu obtineti daunele in acest cuantum daca nu le dovediti.
Adica ati castiga procesul dar nu veti obtine15 000 lei ci mai putin.

Daca veti pierde procesul si isi va angaja avocat veti plati avocatul lui fiind obligat de instanta tot la fel cu el va plati avocatul dvs. daca veti castiga procesul.
Am avut o speta asemanatoare, prin care unui consilier local i se aduceau injurii si era acuzat de fapte de coruptie, etc. pe o retea de socializare de catre un alt consilier local din Primarie. Acolo existau dovezi clare: print-screen ale conversatiilor publice, etc.. Instanta a apreciat ca se pot acorda daune in cuantum de 600 euro. Eu efectiv nu vad cum ar putea avea castig de cauza in aceasta speta. Poate depunerea unei plangeri penale pentru amenintare ar fi fost mai ok...
In cerere nu am scris ca este tatal fostei, doar aici am zis, eu am si un martor care poate sa confirme totul si poate fii testat ca nu minte, totus motivul este unul destul de grav m-a injurat si amenintat pe strada in plina strada si tot avea tentative de violenta.
Am fost si la politie dar au zis ca e contraventie si ii da maxim o amenda.. si d-asta am mers sa-l dau in judecata, chiar nu exista sanse da castig?
Discuția este pe cuantumul daunelor.
Depinde cum le veti dovedi.
De acest lucru depinde stabilirea cuantumului daunelor morale.
Mie 600 euro imi pare foarte puțin dar în România onoarea si demnitatea poate ca nu prea mai are valoare...decat foarte redusă...
Eu am scos 2000 euro intr-un caz oarecum asemănător în urma cu vreo 3 ani în urmă.
Am văzut însă ca instanța de control judiciar se uita cam urat la mine.Calea de atac ă fost însă tardiv introdusă si a ramas asa.
Depinde si cum apreciază judecatorii.

Trebuie să argumentați foarte exact cu daunele morale de ce le considerați în acest cuantum.
Depinde si de pozitia pe care o ocupați în societate și cât ati fost afectat.

Europa continentală are sorginte socialistă la baza de fel si nu este ca în SUA sau Marea Britanie unde încă mai exista lorzi...

Pot avea loc multe discuții contradictorii pe aceste aspecte.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Iunie 2017
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cuantum daune morale si materiale Andrei211 Andrei211 Buna ziua :) Am am si eu o intrebare cu privire la o plangere pentru loviri si alte violente agresor minor cu putin inainte de 18 ani , 8-9 zile de ingrijiri ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa pt lovire emil00099 emil00099 buna ziua !am dubla fractura de maxilar <in urma unei lovituri cu o bara metalica>si azi am fost la iml pt certificat care am inteles ca este gata in ... (vezi toată discuția)
Există un barem pentru daunele morale care pot fi cerute în cazul unei plângeri penale pentru lipsire de libertate, amenințare și șantaj? S.C PGH Enterprise Telecom S.R.L S.C PGH Enterprise Telecom S.R.L In cazul unei plangeri penale pe baza ART 206 C.P, ART 207 C.P AL 2, ART 208 C.P cu probe si tot ce este necesar pentru a avea castig de cauza, care este un ... (vezi toată discuția)