avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Incalcari legislatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Incalcari legislatie

As dori să depun o plangere penală împotriva administratorului unei Asoc.de proprietari pentru incalcari cu bună știință a legii 230/2007,de mai multi ani si continuă in aceste ilegalitati cu bună știință - cum trebuie sa procedez, unde trebuie să mă adresez? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Damiana64 , utilizator 20:54, 24 Iunie 2017
intrebare: v-ati adresat comitetului si, eventual,a adunarii generale?
Asta cu plangerea penala a devenit sport national ...
Ultima modificare: Joi, 22 Iunie 2017
Dr.Virgil Dan Amza, Evaluator
In ce calitate intentionati să depun o plangere penală împotriva administratorului unei Asoc.de proprietari pentru incalcari cu bună știință a legii 230/2007 ?
Daca intentionati sa promovati actiune in instanta impotriva administratorului de imobil,in calitate de membru proprietar,va sfatuiesc sa va retineti de la astfel de demers,nu de alta dar garantat veti beneficia de solutie defavorabila din partea instantei de judecata
Suntem asoc de prop daaaar nu avem președinte, comisie de cenzori, avem doar o d-na adm, care face ce vrea dânsa - face plata ptr 10 ap, mai există o altă pers care face plata tot ptr 10 ap(total 20 din 38-deci detin majoritatea! Asa se iau hotararile in asa zisa AG, se intocmeste un tabel, semneaza in numele lor si hotararile trec(nu au imputerniciri notariale, nici macar de mână de la proprietari. E un bloc de garsoniere cu 38 de usi in care efectic locuiesc 13 prop, restul fiind case se vacanță. Dna nu are ATESTAT eliberat de catre primarie, nu este contabil de meserie si ptr a nu fi acuzata că face evaziune fiscală nu trece suma cuvenita ei si femeii de serviciu in tabelele de intretinere fiind nevoiti ca banii sa i dam fără sa ni se emită vreo chitanța. Lucrarile de reparatii nu se fac cu firme autorizate ci cu persoane fizice neautorizate, pe baza de proces verbal, refuzand să ni se dea o evidenta asupra modului cum s au cheltuit banii. Din banii de reparatii s a platit timp de 5 ani intretinerea unei pers, fără a i se retine 1 leu penalizare. Chitantele emise nu au antetul asociatiei, nu au CIFul asoc, sunt chitante obisnuite, motivand că cele legale costa mai mult-este o totală brambureala, Dna refuză sa-si incheie CIM pretextand că vom plati mai mult la intretinere-CUM PUTEM PUNE CAPĂT ACESTEI SITUATII??? CUI TREBUIE SĂ MĂ ADRESEZ???
ynocentta a scris:

Daca intentionati sa promovati actiune in instanta impotriva administratorului de imobil, in calitate de membru proprietar, va sfatuiesc sa va retineti de la astfel de demers, nu de alta dar garantat veti beneficia de solutie defavorabilă din partea instantei de judecată.

Fraza aceasta e antologică și deja ne pune pe gânduri pe toți: „vă sfătuiesc să vă rețineți de la astfel de demers, nu de alta dar garantat veți beneficia de soluție defavorabilă din partea instanței de judecată.” Sper că ați glumit ... nu pot crede să fi spus chiar dvs. o așa aberație. Dvs. știți dinainte că Instanțele dau dreptate din start oricărei Asociații în procesele cu proprietarii ? Doar am spus aici că numai noi (soț și soție) am câștigat minim 2 procese cu șefii Asociației noastre, care au avut și 4 avocați, iar noi, niciunul !
Eu nu vă înțeleg pe cei care-i sfătuiți greșit pe proprietarii care au găsit abuzuri și ilegalități ale șefilor unei Asociații, să nu-i dea în judecată dacă au probe clare de eludări de legi ale acestora ?
De-asta am ajuns ca țară pe ultimele locuri, pentru că lăsăm să fim furați de niște incompetenți (mă refer la cei care conduc Asociațiile după propriile legi, înșelând și mințind proprietarii).
Gândiți-vă că sunt unii șefi de Asociații care prin abuzurile lor păgubesc chiar și sute de familii dintr-o Asociație mare, cum e a noastră.
Sper că în ultima postare Damiana v-a arătat motivul pentru care acea administratoare ar trebui să fie dată urgent în judecată !
Din ce văd, aceasta e și președintă, și casieră, și contabilă ... n-o fi și femeie de serviciu, cumva ?
Ynocentta, dacă dvs. ați avea o asemenea persoană care vă manageriază Asociația, ați lăsa-o să vă jecmănească în continuare, fără a face măcar o plângere la Poliție sau Primărie, pentru a se intra în legalitate ?
Apropo de acea „tovarășă” administratoare, dacă are în Asociație un mare datornic, cum face să-l dea în judecată, știind că nu e președinte sau membru în Comitetul Executiv ? Dacă l-ar da în judecată, ar pierde sigur, pentru că s-ar invoca Lipsa Calității Procesuale Active a acestei persoane dubioase care deține toate funcțiile în acea Asociație.
Problema ezte că majoritatea celor ce locuiesc sunt bătrâni, sunt nemulțumiți, dar nu cunosc legea. Nu accept să platesc niste bani pe care nu mi se emite o chitanță.Am fost acum 15 ani administratorul acestui bloc si cunosc legea, intre timp majoritatea au vandut si am mai ramas câțiva si profita de nestiinta celorlalti, spunandu-le că eu sunt rea sau că o fac pe deșteapta.. @Ionica imi puteti spune la cât se ridică cheltuielile procesuale?? Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fond de rulment CojocaruIon CojocaruIon Am achitat numerar cu chitanta nr 1624/ 31.10.2002 suma de 788.286 lei C/V reprezentand Fond Rulment la As. Proprietari nr... Campina. Suma a fost trecuta in ... (vezi toată discuția)
Plata intretinerii, abuz administrator stefan.nita stefan.nita Buna ziua, Am rugamintea sa ma ajutati/ indrumati, va rog, avand in vedere situatia prezentata mai jos: Administratora blocului Sector 2, nu afiseaza ... (vezi toată discuția)
Cine poate verifica un administrator? sorintm sorintm Buna ziua,doresc sa stiu cine poate verifica gestiunea un administrator de bloc daca nu suntem afiliati la FALT(Federaţia Asociaţiilor de Locatari ... (vezi toată discuția)