avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 117 soluții astăzi

Joi, 8 mai, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Conditii de acordare a indemnizatiei de somaj?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Conditii de acordare a indemnizatiei de somaj?

Bună ziua, va rog să ma ajutati într-o problemă mai complicată. Lucrez de un an si jumătate la o fundaţie, iar luna viitoare seful vrea sa declanseze procedura de faliment. M-am interesat dacă a plătit la timp contribuţiile la stat si se pare ca din ianuarie 2009, acestea nu au fost platite. Beneficiez de somaj in cazul acesta? De ce v-am spus că situaţia este mai complicată, intre timp am rămas însărcinată, mai exact acum trei luni, iar dacă firma îşi încheie activitatea, voi beneficia de indemnizatia cuvenită concediului de maternitate? Vă mulţumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:38, 25 Septembrie 2009
L nr 76/2002 mentioneaza ca se beneficiaza de ajutor de somaj,in situatia in care CIM a incetat din motive ce nu tin de angajat.
Totodata , conform art 17 alin 1 raportat la art 34 din L nr 76/2002,acordarea indemnizatiei de somaj mai este conditionata de existenta stagiului de cotizare de minim 12 luni,in ultimile 24 de luni premergatoare ,contributie care, din mentiunile dvs rezulta ca din ianuarie 2009 nu a mai fost achitata,cu,consecintele ce decurg.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca demisionez mai beneficiez de somaj? mada_lore mada_lore am o intrebare daca astazi imi dau demisia de la o firma si tot astazi ma angajez la o alta firma , iar pe viitor cea din urma firma intra in faliment mai ... (vezi toată discuția)
Daca firma da faliment mai iau prenatal? yyony yyony Buna seara,am si eu o intrebare...am lucrat din 2010 pana in ianuarie 2013la o firma dupa care m.a dat in somaj.Mi.am continuat somajul pana in luna aprilie pe ... (vezi toată discuția)
Se poate beneficia de somaj... suciubianca suciubianca Buna, lucrez de 3 ani la o firma, ca si agent comercial, intr-un hipermarket si magazinul nu mai doreste colaborarea cu firma mea,pe alte magazine nu pot fi ... (vezi toată discuția)