avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... lmpartire teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

lmpartire teren

Buna ziua,

Tatal meu a primit acasa raportul de expertiza, unde sunt impartite 2 bucati de teren . Sunt 5 mostenitori. o parte de teren este dat doar unuia pentru ceilati trei au renuntat la aceasta parte, dar tatal meu nu. Este corect ca el sa nu aiba parte doar pentru ca ceilalti au renuntat?

La cealalta bucata impartita, mostenitorul care a primit prima bucata in totalitate, are cu 10 arii mai mult. Este corect?

Mostenitorii sunt frati buni.

Va multumesc
Ultima modificare: Vineri, 23 Iunie 2017
roredrosu, utilizator
Cel mai recent răspuns: roredrosu , utilizator 17:53, 23 Iunie 2017
Probabil s-a făcut o împărteala voluntara, ceilalți trei frați cedandu-i fratelui de al 4 lea partea lor din acel teren. Dacă ar fi făcut acte de renunțare , partea lor ar fi profitat ambilor frați nu doar unuia dintre ei. Renunțarea nu se face în favoarea cuiva.
dar tatal meu nu a cedat partea, el de ce nu are parte la prima bucata, acolo unde este doar un singur mostenitor pe toata suprafata?

Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 23 Iunie 2017
roredrosu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare/donatie vs partaj casutza casutza Buna seara, Va rog frumos sa ma lamuriti cum ar fi mai bine pentru a rezolva iesirea din indiviziune in urmatoarea situatie: 4 frati: 3 la oras 1 la tara ... (vezi toată discuția)
Succesiune carmensorin carmensorin Buna ziua, tatal sotului meu a decedat in 1976 la varsta de cateva luni, dupa moartea lui soacra mea a cedat impreuna cu ceilalti sase frati casa parinteasca ... (vezi toată discuția)
Pentru mostenire ce acte trebuie? AnamariaStredie AnamariaStredie Buna,ma numesc Anamaria.Tata este decedat de 8 ani,iar mama vrea sa faca mostenirea,suntem 5 frati din care 3 au renuntat la mostenire,am ramas eu si fratele ... (vezi toată discuția)