avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... corectitudine calcul intretinere si penalitati la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

corectitudine calcul intretinere si penalitati la intretinere

am un apartament inchiriat unei firme care la randul ei il inchiriaza in regim hotelier. desi apartamentul este contorizat (apa calda, apa rece, caldura), administratora nu tine cont de apometre si ma pune sa platesc intretinerea pentru 4 persoane, in regim pausal. in plus, imi adauga lunar la intretinere o taxa de 50 lei, sustinand ca e o hotarare a adunarii generale a asociatiei. Intrebarea mea e: sunt legale acest mod de calcul al intretinerii si taxa de firma de 50 lei? in plus, mi-a adaugat penalitati la restanta la intretinere, care depasesc cu mult valoarea datoriei. cum se calculeaza aceste penalitati, exista o regula pentru toate asociatiile sau sunt stat in stat, fiecare isi face legea ei? cui ma pot adresa pentru verificarea corectitudinii acestor penalitati? stiu ca e greseala mea ca nu am supravegheat plata la timp a intretinerii, dar e exagerat cat cere ea drept penalitati.
Cel mai recent răspuns: ionica1980 , utilizator 03:17, 29 Iunie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Hotararile Adunarii Generale nu sunt mai presus de lege prin urmare nu exista o taxa pt. firme in cadrul As. de proprietari .
2.La calcul intretinerii nu se tine cont de citirea apometrelor asta inseamna ca la dv. in ap. nu s-a putut citi repartioarele timp de trei luni dupa care consumul de apa se plateste pausal pe nr. de persoane .
3.
daca este posibil sa acumulati penalitati mari aceste penalitati nu pot depasi fondul la care s-a aplicat . Asociatia poate aplica penalitati maxim 0,2 % pe zi intarziere dupa 50 zile de la afisare .
4 .Adm . este un angajat care calculeaza cum i se spune deci trebuie sa apelati la presedintele de bloc daca sunteti nemultumita de modul de calacul si cel mai potrivit sa va dea relatii in legatura cu problemele dv. iar in cazul in care refuza sa va dea explicatii puteti sa actionati in Instanta Asociatia care este reprezentata in Instanta de presedintele de bloc .
Acesta sesizare o faceti in scris cu nr. de inregistrare , semnata de presedintele de bloc care trebuie sa va dea raspuns in termen de 7 zile tot in scris .







Ultima modificare: Duminică, 25 Iunie 2017
BEN46, utilizator
elocvent si concret, multumesc domnule BEN46
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dna Nicoleta, din pacate mare parte din administratori, presedinti de bloc se comporta ca si cum ar fi cel putin presedintele statului. Ei sunt stat in stat, si culmea , chiar daca ii prinzi cu mata in sac tot ei sunt cu gura mare, si practic chiar nu stiu cum trebuie abordata o astfel de situatie. Eu de exemplu ma confunt acum cu o situatie de-a dreptul hilara. Ca sa se puna in aplicare o hotarare judecatoreasca mi se cer bani de catre presedinta blocului .

@nikkkoleta,
Cu tot respectul, nimeni nu stie mai bine decat dvs. situatia, ce si cand trebuie sa raspundeti pe forum. Asta este, ati fost ocupata, nu mai conteaza, insa ceea ce eu am scris in primul post, trebuie sa-l urmati punct cu punct, altfel situatia se va repeta.
Pe de alta parte, veniti acum cu informatii noi, insa tot nu sunt lamurit: proprietarii din blocul in care aveti acel apartament sunt constituiti in asociatie de proprietari? Daca DA, atunci dvs. nu "vorbiti" cu cine trebuie, adica trebuie sa abordati presedintele as. prop. Daca NU, cu acea administratora aveti incheiata o intelegere, un document, o procedura, o conventie?
Apoi, daca locuiti in strainatate, aveti un reprezentant in Bucuresti care sa se ocupe de acel apartament?
Pun toate aceste intrebari, doar in ideea de a va ajuta si raspund cu mare drag oricui are anumite probleme cu asociatia de proprietari, dat experienta mea in domeniu.
Asadar stabiliti un document scris, o conventie, asa cum am mai scris, stabiliti sa va trimita lunar, pe internet tot ceea ce doriti sa stiti despre situatia financiara a apartamentului dvs, modul de calcul a obligatiilor, etc.
Va doresc mult succes!
Si daca presedintele sau administratora nu raspunde, pentru ca nu vrea ea si afirma ca nu o poate obliga nimeni ce se poate intampla? Pentru ca , de ex. eu am cerut astfel de situatii, am fost in proces cu administratia, unde s-a specificat clar ca presedinta nu a raspuns solicitarilor, si cu toate acestea, nu s-a intamplat nimic.

Alte discuții în legătură

Contorizare handsu handsu In cazul in care intr-un apartament se instaleaza legal contoarele de masurare a consumului de apa calda si rece , fapt confirmat si prin constatarea unui ... (vezi toată discuția)
Cer ajutor si argumente legale prin care sa stiu daca pot fi scutita de penalitati dadida dadida buna ziua anul trecut in luna iulie 2010 am vandut un apartament in bloc. La acest apartament aveam restanta la intretinere 40 milioane baza+ 20 milioane ... (vezi toată discuția)
Am probleme cu administratora de bloc unde ma indrumati sa merg, la primarie nu am primit nici un fel de ajutor! Gabriel Toth Gabriel Toth De foarte multa vreme, ma confrunt cu probleme uriase privind plata intretinerii la bloc din culpa administratorei, cui sa ma adresez, am 7000 de lei ... (vezi toată discuția)