avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... e normal sa dureze o succesiune 7 ani?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

e normal sa dureze o succesiune 7 ani?

buna ziua ,ma numesc Bicosu Corina,si sunt intr-un proces de succesiune de 7 ani dupa uram tatalui meu.eu sunt unica fiica mostenitoare si sotia supravietuitoare,respectiv mama mea vitrega.eu stau cu chirie de 7 ani si sotia locuieste in vila .se tergiverseaza acest proces de 7 ani,eu nu pot beneficia de nimic cu toate ca suma pe care ar trebui sa mi-o dea drept sulta e cam de 100 de mii de euro in urma expertizelor ,dar dureaza de 7 ani,eu stau cu chierie ,ea sta in casa iar toate expertizele sunt masluite,valoare constructiei si a terenului sunt subevaluate .dansa nu are sa imi dea sulta,dar nici nu vrea sa vanda casa sa impartim in cotele legale.ma taraste in acest proces de 7 ani si mi-a spus ca ma va mai lungi inca 3ani.ce pot face sa finalizez acest proces mai repede si in conditii corecte,nu cu mita data .ca sa se evalueze corect ce pot face ?multumesc ,ajutati-am ca sunt efectiv disperata
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:59, 26 Septembrie 2009
In toata aceasta perioada de 7 ani ,a-ti beneficiat de asistenta specializata din partea unui avocat?
in 7 ani de zile am schimbat cred ca 6 avocati pt ca fiecare ma indrepta pe un drum gresit,si nu se implicau avand in vedere ca avocatul sotiei supravietuitoare la fiecare teremen a incercat sa lungeasca,si mi-a spus in fata ca am angajat avocati incompetenti pt ca el are relatii si la fiecare expert va apela pt a scoate valoare care o vor ei,adica foarte mica pentru ca sulta ce trebuie sa mi-o xdea sa fie mica ,ci nu la valoarea reala.la unul din termenele de la fond,s-a efectuat o expertiza la teren (avand in vedere ca terenul cu cass se afla in sectorul 4,la 900 de metri de parcul tineretului.,oraselul copiilor) unde metrul patrat se vindea la 800 de euro,expertul a evaluat la 80 de dolari metrul ;patrat.si judecatorul de la fon i-a spus avocatului ei ca la pretul asta din expertiza cumpara dansul casa si terenul.adik insasi judecatorul a sesizat bataia de joc la efectuarea expertizei.de fiecare data la expertixa ,avocatul dansei imi spunea dinainte pretul la care va iesi expertiza.mu stiu cui sa ma plang si ce sa fac.
Stimata doamna , puteti sa solicitati instantei un expert parte , cum de asemenea aveti dreptul sa contestati acea expertiza! De asemenea puteti sa faceti si plangere impotriva acelui expert fiindca valoarea este foarte mult sub valoarea de piata a terenurilor in zona Tineretului!
De ce nu solicitati in instanta partajarea in natura a vilei respective? Dvs aveti dreptul la 3/8 din acea proprietate! Cred ca este cea mai buna varianta !
Acum ce e normal si ce nu e normal e greu de spus.
Cert este insa ca sunt si dosare care dureaza atat de mult.
Neclar imi este insa in ce faza procesuala sunteti acum dupa 7 ani de zile.
DIn pacate ptr. dvs. acum e o perioada foarte proasta pentru vanzarea/evaularea imobilelor .. de orice fel ar fi.
Mai ingrijorator este ca se prea poate sa vina perioade si mai grele decat cele de acum.
Aveam insa prea putine date pentru a ne da cu parerea vis a vis de sustinerile dvs.
Totusi .. ca idee .. poate ca dupa 7 ani ar trebui sa va intereseze nu numai timpul .. ci si modul in care se va finaliza litigiul dvs.

Din ce motiv a durat 7 ani procesul?
In cate instante ati fost?

Alte discuții în legătură

Anulare raport de expertiza in cale de atac apel-respins ca netimbrat anadanaila anadanaila pe rolul unei judecatorii am avut o actiune de partaj judiciar, valoarea masei de partaj apreciind/o la suma de cca.15.000 lei avand in vedere ca valoarea de ... (vezi toată discuția)
Sfat pt. o mostenire lotuss lotuss Am mostenit o jumatate de garsoniera in 2008,ladecesul tatalui meu,in care locuieste de citiva ani o verisoara.Garsoniera este in acte, acum ,50 % a mea si 50% ... (vezi toată discuția)
Probleme in partaj - valori duble la evaluarea imobilului si a manoperei pentru imbunatatiri ContSters301351 ContSters301351 Buna ziua! Sunt in partaj cu fostul sot pt un imobil bun propriu .In actiune el pretindea ca a fost demolat respectivul imobil si ca s-a construit altul in ... (vezi toată discuția)