avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sfat pt. o mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sfat pt. o mostenire

Am mostenit o jumatate de garsoniera in 2008,ladecesul tatalui meu,in care locuieste de citiva ani o verisoara.Garsoniera este in acte, acum ,50 % a mea si 50% a mamei verisoarei.In 2008 si acum o luna am avut discutii privind garsoniera;ori sa vindem,ori sa cumpere partea mea.Nu pot ajunge amiabil la o solutie.Cum trebuie sa procedez mai elegant ?Astept niste sfaturi.
Cel mai recent răspuns: Cabinet Av. Irina Rosulescu , Avocat 16:57, 3 Februarie 2010
Daca nu ajungeti la o solutie in mod amiabil singura solutie e partajul in instanta, instanta urmand a va imparti in natura garsoniera sau a o acorda unuia dintre voi cu obligatia pentru acela de a plati celeilalte parti sulta.
buna ziua!
eu zic ca ati procedat suficient de elegant pana acum, dar se pare ca nu a dat rezultate, ramane varianta promovarii unei actiuni de iesire din indiviziune cu plata unei sulte catre dvs.
ioana_cristea a scris:

buna ziua!
eu zic ca ati procedat suficient de elegant pana acum, dar se pare ca nu a dat rezultate, ramane varianta promovarii unei actiuni de iesire din indiviziune cu plata unei sulte catre dvs.


Da, nu aveti alta cale.
Eu cred ca va duce cu vorba.
Nu va avea bani sa va achite sulta ce se va dispune, insa vedeti ca in instanta se prea poate sa se stabileasca o valoare de circulatie a imobilului sub pretul pietii, ceea ce ar favoriza mostenitorul care primeste bunul in natura.
Prin urmare, o sa pierdeti ceva bani daca nu faceti vanzarea prin buna intelegere.

avocat Claudiu Lascoschi
Multumesc tuturor pentru raspunsuri.As dori sa mai intreb,pentru stabilirea unei sulte corecte ce ar trebui facut ?
buna ziua!
se va face o expertiza de catre un expert evaluator.

Alte discuții în legătură

Partaj gaab gaab Sunt in proces de partaj cu fosta sotie ,care este plecata in Italia de vreo 5-6 ani ,iar acum in acest proces cere drepturile bunurilor comune ,in speta ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune asupra imobil, dupa divort ContSters62689 ContSters62689 In urma cu cativa ani am divortat, fara partaj. In apartamentul proprietate comuna, de doua camere, locuiesc acum fosta sotie si copilul de 16 ani, care i-a ... (vezi toată discuția)
Consultanta partaj-sulta Cimpanu Adriana Cimpanu Adriana In urma unui proces de partaj cu sentinta definitiva a-m obtinut eu 70% cota parte din imobil iar fostul sot 30%.Valoarea imobilului in anul 2008 a fost ... (vezi toată discuția)