avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sfat pt. o mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sfat pt. o mostenire

Am mostenit o jumatate de garsoniera in 2008,ladecesul tatalui meu,in care locuieste de citiva ani o verisoara.Garsoniera este in acte, acum ,50 % a mea si 50% a mamei verisoarei.In 2008 si acum o luna am avut discutii privind garsoniera;ori sa vindem,ori sa cumpere partea mea.Nu pot ajunge amiabil la o solutie.Cum trebuie sa procedez mai elegant ?Astept niste sfaturi.
Cel mai recent răspuns: Cabinet Av. Irina Rosulescu , Avocat 16:57, 3 Februarie 2010
stabilirea sultei se face pornindu-se de la valoarea imobilului stabilita prin raportul de expertiza ordonat de instanta. Cu cat valoarea imobilului este mai mare cu atat si sulta va fi mai mare. La stabilirea valorii se iau in considerarea o serie de factori: suprafata, amplasament, imbunatatiri sau nu, starea generala a imobilului, pretul zonei.

Pentru dovedirea unei valori mai mari decat cea stabilita prin raportul de expertiza puteti sa aduceti dovezi ca in zona imobilele genul dumneavoastra se vad cu x lei/mp sau x Euro iar nu y cum spune raportul de expertiza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj gaab gaab Sunt in proces de partaj cu fosta sotie ,care este plecata in Italia de vreo 5-6 ani ,iar acum in acest proces cere drepturile bunurilor comune ,in speta ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune asupra imobil, dupa divort ContSters62689 ContSters62689 In urma cu cativa ani am divortat, fara partaj. In apartamentul proprietate comuna, de doua camere, locuiesc acum fosta sotie si copilul de 16 ani, care i-a ... (vezi toată discuția)
Consultanta partaj-sulta Cimpanu Adriana Cimpanu Adriana In urma unui proces de partaj cu sentinta definitiva a-m obtinut eu 70% cota parte din imobil iar fostul sot 30%.Valoarea imobilului in anul 2008 a fost ... (vezi toată discuția)