avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Retinere permis auto, recuperare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Retinere permis auto, recuperare

Buna ziua, ieri mi-a fost retinut permisul auto pe termen de 60 de zile si am fost sanctionat cu o amenda groasa ( pe care ar trebui sa o platesc in 48 de ore pe jumatate adica pana Marti orele 14) pentru neacordare de prioritate pe DN 4 in localitatea Popesti-Leordeni :( :(. Sunt sofer angajat si este foarte urat faptul ca am ramas fara permis auto si pot sa imi pierd locul de munca si vreau ajutor de la cineva care ma poate invata cum sa fac sa depun o contestatie.
Sa va dau cateva detalii in legatura cu accidentul provocat: circulam pe DN 4 din directia Bucuresti catre Frumusani si dorind sa virez la stanga m-am incadrat langa axul drumului acordand prioritate celor din sens opus. Pe sensul opus se circula greu masinile mergand bara la bara, un sofer mai bun a oprit si mi-a facut semn sa trec. Am virat stanga si in dreptul masinii lui am oprit din nou sa ma asigur ca pe partea lui dreapta nu vine cumva vre`un alt autovehicul, moment in care m-am si trezit izbit de un autoturism care venea pe "acea banda" de mers cu circa 40-50km/ora (orice DN are o singura banda de circulatie), neavand timp sa dau inapoi sa evit impactul. Masinile au fost avariate si iar domnul sofer "vitezoman" a dorit sa mergem la Politie unde mi-a fost retinut permisul auto pentru neacordare de prioritate.
Din cate stiu eu si din cate mi-a spus si un domn agent de circulatie pe Drumurile Nationale din Romania exista O SINGURA banda de mers, unele DN`uri sunt mai late si incap 2 masini pe acelasi sens de mers dar nu exista 2 benzi, deci ce cauta autoturismul in speta pe "banda 1" sau de ce depasea pe partea dreapta o coloana de masini ??? :O:O
Poate conform legii sunt vinovat sau poate domnii agenti de circulatie au avut de facut planul de retinere permise si nu au dorit sa i-a in calcul faptul ca autoturismul "nevinovatului" circula neregulamentar pe un DN si dupa cum v-am spus eu depind de permisul auto pentru ca din asta imi castig existenta. Am permis auto din anul 2004 si acesta este primul incident si prima data cand mi se retine permisul auto avand in vedere ca din anul 2013 lucrez ca sofer si am peste 1mil de km rulati. #-o #-o
Cum si ce pot sa fac sau cum se depune acea contestatie sa imi pot recupera permisul ???
Va multumesc anticipat si va doresc o zi superba :)
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 01:21, 25 Iunie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va multumesc si va doresc un weekend placut in continuare :) :)
Inca ceva va rog, agentul de circulatie mi-a spus ca pe orice DN exista o singura banda de circulatie, ati putea cumva sa imi spuneti si mie in ce articol de lege este scrisa aceasta regula de circulatie ?!? Va multumesc
Nu exista o astfel de regula de circulatie.
Nr de benzi este indicat de nr de linii despartitoare a sensurilor de mers.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea suspendarii initiale a permisului de conducere pe 60 zile, in 90 zile Mike67 Mike67 Buna ziua tuturor! As dori sa stiu daca cineva de pe acest forum a mai trecut prin aceasta situatie, sau daca are cineva vreun sfat. Evenimentul s-a ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere suspendat 90 de zile pentru viteza dumi1981 dumi1981 Bună ziua, Am depășit viteza legala cu 53 km în sector de 50km/ora și mi s a suspendat permis. Am contestat.. Am luat permisul inapoi.. Între timp ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis 3 luni Logan2 Logan2 Pe data 13 sep 2019 mi s a suspendat permisul pentru 90 zile,cu alcoolemie 0,29 in aer expirat,fiind implicat si intr un accident usor,o tamponare usoara ... (vezi toată discuția)