avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recunoaștere hotărâre judecătorească din Austria
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recunoaștere hotărâre judecătorească din Austria

Bună ziua!
Am o hotărâre judecătorească data de o instanță din Austria pentru adopție copil minor. Hotărârea este definitiva și irevocabila.
Aceasta hotărâre se afla rol la tribunal în România (recunoaștere hotărâre judecătorească din Austria de către un tribunal din România)
Avocatul meu din România imi spune ca a fost respinsa această cerere deoarece nu hotărârea nu este definitiva și irevocabila și îmi cere o supralegalizare (apostila) ceea ce in Austria nu da deoarece are acea reglementare bilaterala vizavi de apostila de la Haga, cu statul roman.
Oare sa fie ceva greșit în traducere?
Unde sta scris ca aceasta hotărâre este definitiva și irevocabila biroul de traduceri a tradus :,, Acest exemplar este executoriu și legal,, Ce înseamnă mai exact?
Va mulțumesc anticipat pentru răspuns!
Cel mai recent răspuns: Anna33 , utilizator 13:39, 24 Iunie 2017
pe hotararea din Austria scrie rechtskräftig?
Da, scrie :
Diese Ausfertigung ist vollstreckbar und rechtskräftig.
trebuie sa discutati cu av dvs, daca se mai poate face apel. si sa clarificati, daca intr-adevar sentinta trebuia supralegalizata in Austria.
SI cred ca da, trebuia supralegalizata sentinta, asta e motivul respingerii, cred ca Beglaubigung îi zice sau Legalisation
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Iunie 2017
L.D. Marza-Cabinet de avocat, Avocat
sa ne dati si o rezolvare :)
Mulțumesc pentru răspuns.
Sa înțeleg ca acest dosar nu mai este pe rol?
La prima înfățișare s-a amânat judecarea cauzei pentru îndeplinirea procedurii de citare în baza art. 153 Cod procedură civilă.
Înainte de a-l doilea termen avocata îmi cere cu trei zile înainte o supralegalizare a hotărârii judecătorești spunând ca nu e definitiva și irevocabila. Am întrebat la judecătorie aici in Viena și mi-au spus ca este definitiva și irevocabila.
Avocata acum ma evita de câteva zile, ba ca nu poate vorbi, ca nu e in localitate etc. Am cerut nr dosar, nu mi-a dact. Am cautat în internet, am găsit. La cel de-al doilea termen (ceea ce am citit eu online dosarul scrie :
Tip soluție - Respinge cererea
Document:Hotarâre 1091/2017
Solutia pe scurt - Respinge cererea
Va rog mult dacă ma puteți îndruma ce pot sa fac în aceasta situație.
Mulțumesc!

Alte discuții în legătură

Recunoastere divort in romania lili123 lili123 BUNA ZIUA, deci am la fel o problema in romania cu recunoasterea divortului pronuntat in austria, am angajat un avocat pentru procedura de Exequator dar nu a ... (vezi toată discuția)
Recunoastere sentinta divort uk - va rog ajutor in solutionare ... Brx21 Brx21 Recunoastere sentinta divort UK - va rog ajutor in solutionare Buna ziua, Referitor la o sentinta de divort definitiva si irevocabila emisa in Marea ... (vezi toată discuția)
Hotarare de divort cu apostila de la haga blonda de la drept blonda de la drept buna ziua, Mama mi-a cerut sa ii trimit (in spania) hotararea ei de divort ,cu apostila de la Haga, as dori sa stiu cat ma costa si daca pot eu in calitate de ... (vezi toată discuția)