avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sanse pentru stabilirea domiciliului minorului la tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sanse pentru stabilirea domiciliului minorului la tata

Buna ziua ,
Vara trecuta am avut o aventură cu o fată de 18 ani, după care prin toamna am întrerupt convorbirile .
Ne-am mai vazut o dată prin decembrie dupa care am contactato eu telefonic prin februarie la spusele unor prieteni ca ar fi gravidă, evident a negat totul atat telefonic cât și prin sms . Pe 13 martie2017 seara am primit un telefon de la respectiva sa ma prezint a doua zi de dimineață la Timișoara pentru a-mi recunoaște copilul ca ea a nascut , recunoscând alte detalii precum maternitatea la care a nascut etc .
Eu am o companie de transport international de marfa din 2014 si pe unul din tir-uri lucrez eu personal , pe 14 avand cursa confirmată din Sibiu-Germania .
Pe 14-03 -2014 la prima ora am fost la Sibiu , am incarcat dupa care am dus tir-ul in vama la Nădlac, a doua zii de dimineata pe 15 am luat frumos un buchet de flori si am mers la maternitatea Bega din Timisoara unde il născuse pe ,,Razva Andrei , am stat in acea zi cu ei , am radiat ca orice tata de fericire (nici nu mai conta faptul că nu am stiut) ,i-am lasat o sumă x de bani dupa care am plecat in cursa descarcand si intorcand-uma de urgenta acasa . Precizez ca pe perioada cursei am vorbit atat cu ea cât și cu tatăl ei si am stabilit ca daca renunț la tir si raman eu sa cresc copilul mi-l dau pentru ca mama copilului are 19 ani și vrea sa meargă în continuare la facultate.
Intreband-o de ce nu a vrut să îmi spună de sarcina mi-a spus că intenționa să lasa minorul in maternitate da ca cei de la spital i-au sunat părinții si acestia au pus-o sa ma anunte si pe mine ( probe scrise +martori ,ea fiind consiliata psihologic in primele zile ca nu vrea sa alapteze si sa vada copilul)
Aceasta nastere fiind suspicioasă pe 23 martie de comun acord am mers sa facem testul MinaMinovici din București pe care l-am suportat neavând pretenții materiale indiferent de rezultat.
Din ziua de cand m-am intors acasă am mers zilnic la copil acesta ramanand la mama pentru a fii alaptat , i-am asigurat toate cele necesare (pampers, șervețele umede, jucării, hainute, medicamente etc ) dupa doua săptămâni ale minorului eu ii făceam baita in fiecare seara , il culcam etc .(toate acestea se pot dovedi cu poze , filmări,martori)
Toate astea pana dupa sărbătorile Pascale cand părinții Roxanei tot insistau sa ii facem botezul minorulu pana la venirea rezultatului ADN (cu toate ca Preotul de la noi ne tot zicea ca creștinește nu e bine sa il botezam mai devreme de 6 sapt ), de la asta si de la faptul că i-am facut fata de ras si acum nu vreau sa o iau de nevasta mi-au interzis sa imi mai vad copilul fiind violent sariind sa ma loveasca intr-o seara cand eream la copil .
In iunie am deschis o acțiune în care solicit sa fiu trecut ca tata in certificatul copilului deoarece acestia nu au mai fost de acord cu asta .
Ce șanse am dupa incheierea primei acțiuni în stabilirea domiciliului minorului la mine ?
Am 28 de ani , o companie de transport din 2014 alcătuită din 3 Tir-uri care fac transport international de marfa cu un activ de 2 angajați + eu
Am un domiciliu stabil la Tg-jiu la părinții mei care dețin un apartament acolo ,părinții mei mai dețin 2 case la tara unde ne petrecem majoritatea timpului (tatăl meu lucrând la Distrigaz Sud in localitate cu un venit lunar de 2600-3000net .
De astfel localitatea de reședință si a mamei copilului). Părinții mei lăsând un testament care atestă că una din case o sa imi ramana mie iar cealalta fratelui meu care deține deastfel si el o companie de transport din 2016 ,mama noastra fiind casnică.
Mama copilului locuiește în casa parintilor împreună cu :
-fratele ei (suferind de boala copilului )
-mama ei (casnică)
-tatal ei angajat pe un venit de 1700 lei acesta fiind internat în ultimi 5 ani pe o perioadă de 6 luni anual la boli infecțioase plămâni la Sanatoriu Dobrita.
- fratele mamei ei (unchiul ) fara venit deasemenea internat frecvent la boli infecțioase plamani la Sanatoriu Dobrita.
- bunicul (tatăl mamei ) pensionar ,cu o varsta de peste 90 ani .
După naștere mama copilului si-a continuat facultatea de Sociologie Psihologie din Timisoara mergând la cursuri /examene lăsând minorul in grija mamei ei .
Doresc sa fac o acțiune prin care sa solicit stabilirea domiciliului minorului la mine nesolicitand pensie alimentară sau alte bunuri materiale mamei copilului .
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: QED , utilizator 19:48, 30 Iunie 2017
Nu aveati nevoie de acceptul lor pentru a va recunoaste copilul. Pur si simplu puteti merge la notar unde dati o declaratie de recunoastere, astfel numele dvs.fiind in mod obligatoriu trecut in certificatul de nastere al copilului prin simpla comunicare pe care o face notarul la starea civila. Este necesar buletinul dvs. si certif.de nastere al copilului. Uneori notarul poate solicita direct un extras dupa actul de nastere al copilului, pe baza caruia face recunoasterea dvs. Daca insa va intelegeti cu mama copilului mergeti amandoi la starea civila unde recunoasteti copilul si ii si incuviintati purtarea numelui, astfel facand posibil ca in certificat copilul sa va poarte numele iar dvs. sa figurati la rubrica tatalui. Nu aveti nevoie in acest caz, decat de buletine si certif.de nastere al copilului. Din pacate copilul fiind atat de mic nu cred ca veti obtine domiciliul in instanta la dvs. decat daca ati demonstra cu martori ca mama nu se ingrijeste de el ori ca viata ii este pusa in pericol in casa mamei.
Multumesc mult pentru raspuns
Precizez ca mama copilului nu dorește să mergem am2 de buna voie la starea civila sa recunosc copilul si nici nu imi pune la dispozitie certificatul copilului si copie după CI -ul ei.
Am fost la notar care ma trimis la un avocat, acesta a deschis o acțiune în instanță in acest sens , mi-a spus că e o acțiune simpla care nu poate fi pierduta atâta timp cât dețin un test ADN făcut de buna voie din care rezulta ca eu sunt tatăl biologic .
După ce o sa se termine această acțiune prin septembrie -octombrie probabil o sa deschid o altă acțiune în care o sa solicit stabilirea domiciliului minorului ( +drepturile mele ca tata sa imi vad copilul ) .
Acum nu ma lasa sa il vad si nici nu pot sa fac nimic ptr al vedea ( nici cu politia nu se poate ) . Trebuie sa astept sa fiu recunoscut ca tata

O altă întrebare ar fii , copilul ce nume va purta ?
Ultima modificare: Duminică, 25 Iunie 2017
gi-jane2, moderator
Numele pe care îl poarta acum. Dvs puteți cere ca minorul sa poarte numele dvs, însă dacă mama se opune, puțin probabil ca instanta sa hotărască sa ii schimbe numele.
Nu cred ca veti obține ca minorul sa locuiască la dvs, însă desigur ca veti acea dreptul la relatii cu minorul.
Ce a cerut acum avocatul dvs, ce acțiune a făcut?
Justitiarul711 a scris:

Din pacate copilul fiind atat de mic nu cred ca veti obtine domiciliul in instanta la dvs. decat daca ati demonstra cu martori ca mama nu se ingrijeste de el ori ca viata ii este pusa in pericol in casa mamei.

Oare nu ii este pusa viata in pericol unui copil nou-nascut intr-o casa in care colcaie TBC-ul?!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numele de familie al copilului Gabi_41 Gabi_41 În ce măsură poate hotărî mama, numele de familie, al noului născut? Mai exact, fără acordul tatălui, poate trece copilul pe numele ei? Părinții ... (vezi toată discuția)
Recunoastere paternitate zallyna zallyna Copil nascut inainte de casatoria legitima, (in concubinaj), la nume tata pe certif. nastere trasa line. Ulterior, sotul (si tatal natural al copilului) ... (vezi toată discuția)
Vreau sa trec copilul pe numele mamei ce trebuie sa fac cum sa procedez? doar eu doar eu am un copil dint-o relatie ne oficiala...vreau sa il trec pe numele mamei ca sa nu am surprize mai tarziu...ea este de acord..copilul sa nascut in italia si ... (vezi toată discuția)