avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna seara. Am o mica nelamurire. Tatal meu a decedat in urma cu doi ani jumatate, iar neavand bunuri pe numele lui, eu si fratele meu nu am dezbatut mostenirea, prin urmare nu detinem certificate de mostenitori. Bunica mea din partea tatalui doreste sa ii lase unchiului meu tot ceea ce detine. As dori sa stiu in ce masura poate face acest lucru si daca este necesar acordul meu si al fratelui meu.
Multumesc frumos. O seara frumoasa!
Cel mai recent răspuns: Pams1990 , utilizator 16:16, 26 Iunie 2017
Avand in vedere ca sunteti mostenitori rezervatari (clasa I, a descendentilor) nu va poate exclude de la mostenirea bunicului. Cat priveste bunurile proprietatea exclusiva a bunicii - acestea pot fi instrainate, insa astfel de acte sunt intotdeauna donatii deghizate si pot fi anulate in instanta. Pentru evitarea oricarui litigiu, bunica ar trebui sa va ceara consimtamantul (ca si cum l-ar solicita fiului decedat, tatal dvs.). Consimtamantul ar trebui sa se regaseasca in continutul contractului, dvs consimtind la respectiva instrainare si luand la cunostinta de continutul contractului. In caz contrar, puteti invoca faptul ca nu ati cunoscut continutul contractului si ati fost in eroare, astfel incat va puteti adresa justitiei pentru desfiintarea actului.
Va multumesc frumos.
O zi frumoasa.
Va multumesc frumos.
O zi frumoasa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare sau donatie copiilor mei Anitalela Anitalela Cum pot lasa copiilor mei,minori,un imobil pe care eu urmeaza sa-mostenesc prin testament? Sunt in urmatoarea situatie: am fost adoptata(cu efecte totale),la ... (vezi toată discuția)
Am o nelamurire in legatura cu bunurile imobile detinute de catre ... andre18 andre18 Am o nelamurire in legatura cu bunurile imobile detinute de catre bunicul meu.Dansul ne-a lasat mie si surorii mele testament in care ne declara legatare ... (vezi toată discuția)
Succesiune după bunici. are dreptul un nepot de fiu decedat să conteste un transfer de proprietate făcut unchiului? vwwhite vwwhite Bună ziua. Speța e următoarea. Bunicii din partea tatălui meu, au doi copii, tatăl meu și fratele lui. În timpul vieții, bunicii (nu știu exact, au ... (vezi toată discuția)