avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... tot despre succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

tot despre succesiune

M-am mai documentat citind pe forumul dvs. Foarte multe raspunsuri la diverse intrebari juridice. Revin cu o intrebare: pentru succesiune, trebuie facuta evaluarea bunurilor si nu mi-e clar daca notarul poate face evaluarea (masa succesorala) la toate tipurile de bunuri (pamant, padure, loc de veci, etc). Daca pentru immobile, am inteles ca notarii au la dispozitie ghiduri orientative pentru anul in curs, nu stiu daca au la dispozitie date de evaluare pentru "articolele " mentionate mai sus. Deci cu se rezolva ?
Care sunt documentele necesare pentru elaborarea actului de succesiune?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 12:36, 27 Iunie 2017
Pentru imobile (terenuri si constructii) notarul are ghiduri de evaluare.
Pt loc de veci se obtine de la administratia cinitirului o adevereinta cu valoarea locului.
Pt celelalte bunuri mobile se ia in calcul valoarea declarata de mostenitori
Evaluarea se face la toate "tipurile" de bunuri. Mai putin la autoturisme, unde valoarea este cea declarata de mostenitori.
Avem ghid privind valorile orientative si pentru cladiri (case, apartamente, spatii comerciale, chioscuri, restaurante, hale etc) si pentru terenuri. Pamantul, padurea si locurile de veci sunt tot imobile. Ca nu se misca :)
Evident, vorbim de bunurile pentru care solicitati dezbaterea mostenirii.
Daca aveti 7 case si doriti la in prima faza sa se dezbata succesiunea numai pentru 2, atunci se face evaluarea celor 2.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire david1953 david1953 Buna ziua, Ma numesc David si am urmatoarea problema: - in anul 2002 fratele meu mai mare impreuna cu sotia au facut dezbaterea de mostenire dupa tatal ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire eu1983 eu1983 Buna ziua , Va prezint urmatoarea situatie pt care doresc o simpla recomandare : Bunicul meu a fost proprietar pe cateva terenuri , el fiind decedat acum ... (vezi toată discuția)
Succesiune din oficiu - art 1112 cod civil FeliciaVincze FeliciaVincze Buna seara, Am primit o citatie, eu sora si tatal nostru, sa ne prezentam la data de...la notarul public x...pentru dezbaterea succesiunii dupa mama noastra ... (vezi toată discuția)