avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort, respectare program minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort, respectare program minor

Anul trecut in luna august sotia a parasite domiciliu cu minora. Pana in luna Martie anul current fetita a fost si la mine si la ea. In martie a venit cu propunerea sa facem o saptamana si o saptamana. Luna aceasta pe fond sa dat urmatoarele:
Domiciliu la mama si program de vizitare in prima si saptamana 3 din luna Luni 17-20 miercuri 17-20 si de vineri ora 17 pana duminica la 19 .
Fetita vrea si acuma acasa si este clar pentru mine ca la terminare programului ( nu va vrea sa plece sau doar cu circ) Ce pot face in cazul in care fetita refuza sa se intoarca? Acuma fiind obisnuita cat de cat cu o saptamana la mine o saptamana la mama.
Cel mai recent răspuns: asaofi , utilizator 14:37, 5 Iulie 2017
"Va sfatuiesc sa nu mai cautati motive pentru care cea mica doreste mai mult la dumneavoastra si sa incurajati activ nu doar verbal relatia cu mama. "

Nu caut motive pentru ca nu am de ce. Ca sa intelegeti mai bine de copil cca 80% m am ocupat eu , de la baita gatit impreuna gradinarit etc ( ca doi siamezi) , ca idee de la sfarsitul lunii August anul trecut pana acuma inca nu a lasat pe nimeni sa ii spele parul inafara de mine. Nu sant... copilu trebuie sa aiba legatura si cu mama si cu tata si cu bunici din ambele parti .

Acuma de cca 30 de minute ma sunat fosta ca totusi o saptamana si o saptamana este ok.
Citez: " am vorbit cu fetita ( nu vreau sa ii dau numele) si a spus ca mami daca ai promis 7 nopti si 7 nopti ( asa calculeaza fetita) sa te tii de promisiune"

intrebarea este legal ar trebuii sa facem un act ca ne am inteles la modul acesta ?


2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu as face o intelegere la notar in acest sens si as respecta aceasta noua intelegere. daca se ajunge la conflict, atunci veti merge din nou in instanta. Cred ca orice copil ar trebui sa stea in cazul unui divort jumatate din timp cu mama, jumtate cu tata.
@When, îmi pare extrem de rău că răstălmăciţi ceea ce am sfătuit userul, sau poate nu răstălmăciţi, ci aşa înţelegeţi dvs.
E lăudabil că 2 părinţi despărţiţi se înţeleg, e mai bine aşa decât cu irosirea timpului prin instanţe, în plus, nu sunt probleme nici cu pensia alimentară.
Martonze, imi raspundeti ca
E lăudabil că 2 părinţi despărţiţi se înţeleg
insa la postarea de dinainte privitoare la situatia fetitei sustineti ca :
Ambii sunteţi vinovaţi pentru ceea ce-i faceţi copilei.
si va refereati la programul prin care copila sta o saptamana la mama si o saptamana la tata.

Poate ca eu inteleg aiurea pentru ca de fapt va exprimati dumneavoastra mai dubios. Ce ziceti de asta?
Nu puteti face o intelegere la notar, va exista o hotarare judecatoreasca de care puteti sau nu sa tineti cont.
Declarati apel si mergeti cu acel acord.
Chiar daca o sa aveti in final o hotarare care sa nu va fie pe plac, e f important sa va intelegeti cu celalalt parinte, chiar daca mai cedeaza fiecare cate putin.
Daca puneti accent in discutii cu mama pe fericirea copilului, nu se poate sa nu aveti succes. Straduiti-va insa sa apropiati sau macar sa nu indepartati copilul de mama, sa aveti o relati eproasta cu mama, va conta extrem de mult in relatia cu copilul.

Alte discuții în legătură

Reședință alternanta copil Marian Lucaci Marian Lucaci Bună ziua, Am divorțat de 7 luni și am decis împreună cu fosta soție ca fetița noastră în vârstă de 8 ani să rămână la ea. Între timp mi-am ... (vezi toată discuția)
Executare silita minori ContSters372480 ContSters372480 buna seara as avea si eu o intrebare avem si noi o executare silita pentru un minor de 6 ani tatal si bunici refuza sal dea si il influenteaza sa nu mearga ... (vezi toată discuția)
Eventual divort cu minor, domiciliul la tata sergiu1974 sergiu1974 Buna ziua. Sunt casatorit de 6 ani si avem o fetita de 5 ani si jumatate. la sfarsitul luni August sotia s a mutat la parintii ei cu fetita fara a avea un ... (vezi toată discuția)