Buna ziua,
Spuneti-mi si mie,va rog, ce acte sunt necesare pentru inregistrarea unui tractor agricol la primarie. Va fi folosit exclusiv pentru munci agricole, dar va circula si pe drumurile comunei, pe traseul locuinta/garaj-camp.Are o capacitate cilindrica de 1346cmc. Am cautat mult pe net, dar am gasit informatii contradictorii, in special legate de necesitatea RAR, ITP. Mi-a fost imposibil sa intru in contact cu cei de la serviciul de inmatriculari, sa ma lamuresc "la sursa". Multumesc anticipat, o zi buna tuturor!!
Înregistrarea vehiculelor nesupuse regimului de înmatriculare
Documentele necesare pentru înregistrarea vehiculelor nesupuse regimului de înmatriculare (mopede, maşini şi utilaje autopropulsate sau tractate şi a tractoarelor utilizate în lucrări de construcţii, agricole, forestiere care nu se supun înmatriculării) sunt:
cerere tip din partea solicitantului;
codul unic de înregistrare al societăţii sau actul de identitate, după caz (copie);
actul de dobândire, ori alt act doveditor care să ateste proprietatea asupra bunului supus înregistrării;
fişă tehnică completată de solicitant pe propria răspundere actualizată la 6 luni
dovada achitării impozitului pe vehicul, sau a scutirii de impozit.
dovada plăţii asigurării de răspundere civilă pentru caz de pagube produse terţilor prin accidente de circulaţie;
orice act doveditor din care sa reiasă caracteristicile vehiculului;
dovada plăţii contravalorii certificatului de înregistrare şi a plăcuţei cu numărul de înregistrare (copie).
Multumesc pentru raspunsul rapid! "orice act doveditor din care sa reiasă caracteristicile vehiculului" - poate fi interpretat ca si date de identificare, adica RAR? Care oricum trebuie pentru incheiere RCA?