Se încălca articolului 8 din Convenţia europeană, respectiv dreptul la respectarea vieţii private şi de familie datorate interceptării convorbirilor telefonice, la infractiunile de coruptie? Dar atunci cand se testeaza fidelitatea si integritatii profesionala. a functionarilor cu statut special?
Stim ca testele de integritate pot fi efectuate numai pentru a se verifica probitatea morala si profesionala, dar ele exclud sfera penalului in prezent, motiv pentru care nu poate fi angrenata raspunderea penala, ci eventual raspunderea disciplinara.a faptuitorilor.
Nu ar fi bine efectuarea unor propuneri de lege ferenda, cu privire la:
- conditiile inregistrarilor convorbirilor personale, de serviciu, familiale, sau ambientale;
- autorizarea folosirii unor mijloace tehnice in intimitatea functionarului;
- acceptarea libera, expresa, clara, neechivoca a limitarilor libertatilor fundamentale ale omului;
- modul de efectuare/realizare a unui flagrant;
Aveti grija ce vorbiti la telefon , ce amanunte dati ,pentru ca traim intr-o tara unde se asculta tot . Mie mi s-a intamplat intr-o vreme sa -mi mai aud vocea pe fundal . Desigur este o incalcare flagranta a tuturor raporturilor de natura sociala si morala.
Nu este cazul meu, dar eu impreuna cu echipa mea si o serie de parlamentari dorim efectuarea unor propuneri de lege ferenda, cu privire la:
- conditiile inregistrarilor convorbirilor personale, de serviciu, familiale, sau ambientale;
- autorizarea folosirii unor mijloace tehnice in intimitatea functionarului;
- acceptarea libera, expresa, clara, neechivoca a limitarilor libertatilor fundamentale ale omului;
- modul de efectuare/realizare a unui flagrant;
Deja sunt unele "condamnari" la CEDO privind încălcarea articolului 8 din Convenţia europeană, respectiv dreptul la respectarea vieţii private şi de familie datorate interceptării convorbirilor telefonice, la infractiunile de coruptie si pe aceasta cale se doreste sa nu mai se plateasca de statul roman sume de bani.