avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1099 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce drepturi am dacă ingrijesc de mama mea fara ca ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce drepturi am dacă ingrijesc de mama mea fara ca surorile sa vrea sa vina sa ma ajute.

Am doua surori,tatal a murit acum 21 de ani, dupa moartea acestuia eu si sora mea am facut un certificat de mostenire prin care renuntam la partea cuvenita in favoarea mamei si a surorii mai mici, intre timp mama s-a imbolnavit avand nevoie de ajutor permanent, in prezent eu ma ocup de ea de 10 ani, surorile nu vor sa facem acte pentru partea mamei dar nici nu vor sa vina sa aiba grija de ea. Ce este de facut?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 13:06, 27 Iunie 2017
Dupa partea tatalui nu mai aveti ce face, deoarece ati renuntat de buna voie la ce va revenea. Mama dvs. , va poate face vanzare cumparare pentru partea sa, ori testament sau contract de intretinere. De preferabil e vanzare cumparare, restul poate fi atacat in instanta. Surorile dvs. nu se pot pronunta cu privire la averea mamei dvs. ci doar dumneaei, daca sanatatea sa mintala nu este afectata.
Sa faceti contract de vanzare cu clauza de întreținere și uzufruct viageră pt mama.
În caz contrar veti împărți în cote egale moștenirea si daca tot o întrețineti ar fi corect contractul.
Ultima modificare: Marți, 27 Iunie 2017
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Inchieiati cu mama un contract de intretinere. E cea mai transparenta si corecta varianta in cazul dvs.
Nu aveti de ce sa faceti vanzare cumparare, decat daca ii dati mamei bani, la modul efectiv.
Si pana la urma care ar fi motivul sa incheiati un act care nu reflecta realitatea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament sau donatie? GeaninaC GeaninaC Buna ziua, am cateva intrebari despre o situatie cam incurcata, multumesc mult oricui imi poate da raspuns la intrebarile mele. Am plecat din tara in 2008 ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare,cu clauza de intretinere Vasile42 Vasile42 Buna ziua. In viitorul apropiat va trebui sa facem succesiunea dupa mama mea. Mostenitori au ramas tatal meu,eu si inca trei frati.In casa parinteasca ... (vezi toată discuția)
Cumparare imobil ContSters88583 ContSters88583 Suntem 4 surori care impreuna cu mama suntem mostenitorii unui apartament de 2 camere. Am hotarat cu totii sa cedam in favoarea mamei si apoi sa il cumpar de ... (vezi toată discuția)