Buna seara.As dori sa primesc un raspuns sau un sfat referitor la urmatoarea situatie:locuiesc in casa parinteasca care este pe numele bunicului meupatern decedat de 20 ani.Cei doi frati ai tatalui meu si-au primit fiecare
"partea lui"cum se spune la tara dar fara nici un inscris(fiind vorba de bani) urmand ca imobilul in care locuim sa-i revina tatalui meu.Bunicul a decedat inainte de a reusi sa puna lucrurile in ordine asa ca cei doi frati au oretentii egale cu tatal meu.Din cauza neintelegerilor nici nu se poate pune problema succesiunii(nici unul nu cedeaza)dar imobilul unde locuiesc eu personal are nevoie urgenta de imbunatatiri asa ca as vrea sa stiu ce si cum se poate face ca la succesiune sa se tina cont de investitia facutade mine,VA MULTUMESC
Buma seara,
Sunt doua posibilitati:
1. Sa se dezbata succesiunea si dumneavoastra, ulterior, sa va faceti reparatiile.
2. Sa efectuati reparatiile dar avand grija sa AVETI probe (inscrisuri) care sa ateste ca aceste reparatii se fac pe fondurile dumneavoastra.
3. Fereste-ma Doamne de frati ca de straini ma feresc singur (am parafrazat un vechi proverb care sa ilustreze situatia dumneavoastra)
Dezbatere mostenire
marcus68
Locuiesc in casa parinteasca de 19 ani(imobil la bloc,confort 1 , decomandat) , timp in care sotia mea a fost tutore , curator prin Hot. Jud. pentru mama mea ... (vezi toată discuția)